Vila-real estrena una nova proposta d'art urbà que posa en relleu talent juvenil i ceràmica

Vila-real estrena una nova proposta d'art urbà que posa en relleu talent juvenil i ceràmica
27/01/2022 -

Vila-real suma a l’espai públic una nova proposta d’art urbà, fruit del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD). Hui s’ha inaugurat al jardí de la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) l’obra Miratge, guanyadora de la tercera edició (2021) del conveni que l’Ajuntament de Vila-real manté amb l’EASD de València i Castelló (12.500 euros anuals) amb l’objectiu de canalitzar el talent i la creativitat dels alumnes per a oferir propostes innovadores d’arquitectura efímera i decoració per a la ciutat utilitzant materials com la ceràmica.
L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit la inauguració al costat del regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez Arribas, representants de l’EASD de València i Castelló, estudiants i empreses col·laboradores en aquest projecte. Miratge és una proposta d’art urbà basada en el miratge i la curiositat que aquest recrea en qualsevol espai obert, creada pels alumnes Nahuel Cócar, Carmen Martínez i Alessandra Rossi.

Benlloch ha recordat que aquest conveni va sorgir arran d’una visita a l’EASD de València al costat de la professora Marina García-Broch, ànima mater de la col·laboració entre totes dues institucions, i ha assegurat que “és un dels convenis dels quals més orgullós em sent, perquè a més d’apostar pel talent juvenil i per la innovació en l’ús de materials ceràmics, ha reportat una gran rendibilitat per a la ciutat en forma de dissenys i propostes de decoració i art urbà que ja formen part dels nostres espais públics”. Així mateix, ha ressaltat la vocació educadora i de foment de la creativitat, la innovació i l’educació que té aquesta iniciativa. L’alcalde ha agraït l’esforç dels alumnes i professorat de l’EASD i ha anunciat que en 2023, amb motiu de la cinquena edició del conveni, l’Ajuntament vol impulsar una commemoració especial, com la celebració d’una trobada o congrés de caràcter internacional, per a posar en comú idees i del qual eixiria un nou disseny commemoratiu d’art urbà que quedaria per a la ciutat. De fet, Benlloch ha avançat que té intenció de plantejar aquest projecte en el marc del Consell d’Europa, on exerceix com a president de la delegació espanyola del Congrés de Poders Locals i Regionals.

Els autors del disseny Miratge han agraït l’oportunitat que l’Ajuntament de Vila-real els ha brindat de poder fer realitat el seu disseny; també els representants de l’EASD han valorat de manera positiva la col·laboració amb el consistori. Un dels aspectes innovadors del conveni és que incorpora també la col·laboració de l’empresa privada. Sistemas Robles ha sigut l’empresa encarregada de fer realitat el disseny. El seu responsable, Javier Lizandra, ha explicat que s’ha prioritzat l’ús de materials reciclables i s’ha comptat amb proveïdors de l’entorn per a materialitzar l’obra com Cerámica Vilar Albaro, Krion Porcelanosa Grupo, Covalca i Gravoplan.

En l’acte d’inauguració s’han entregat també diplomes als alumnes autors del disseny Miratge; a la guanyadora de l’edició de 2020 amb l’obra titulada Pètals en la nau, que decora el sostre de l’Espai Jove; als representants de l’EASD de València i Castelló, i a l’empresa Sistemas Robles per la seua col·laboració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari