Vila-real exposa un any més les escultures de Jaume Plensa enfront de l'Estadi de la Ceràmica

arxiu

Vila-real exposa un any més les escultures de Jaume Plensa enfront de l'Estadi de la Ceràmica
21/04/2022 -

Silvia i María, les imponents escultures de Jaume Plensa que des de setembre de 2020 s’exposen en la plaça de l’Estadi de la Ceràmica, continuaran presidint aquest espai públic durant un any més gràcies a l’acord entre l’Ajuntament i la Fundació Hortensia Herrero i Mercadona, propietàries de les dues obres de l’escultor català. Així, les parts han accedit a signar una addenda a l’acord de préstec per la qual es prorroga un any més la vigència del mateix i, per tant, la cessió de les escultures s’amplia fins al 25 de febrer de 2023.

“Les escultures de Jaume Plensa han convertit la plaça de l’Estadi de la Ceràmica en un espai de referència en art contemporani, són dues obres monumentals que representen l’esperit de la nova Vila-real del segle XXI, moderna, que avança i que està preparada per a afrontar grans reptes des del punt de vista social, cultural, esportiu i econòmic”, ha assegurat l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, qui ha agraït als responsables de la Fundació Hortensia Herrero i Mercadona la “total predisposició i col·laboració” perquè Vila-real “continue acollint a aquestes dues il·lustres veïnes que ja formen part del nostre paisatge urbà i que, al costat de la potència internacional del nostre esport, amb el Villareal CF al capdavant, de les nostres empreses, especialment el sector ceràmic, i també la nostra cultura, ens ajuden a projectar Vila-real cap al món”.

Benlloch ha recordat que l’acord inicialment signat entre l’Ajuntament i la Fundació Hortensia Herrero i Mercadona contemplava la cessió de les escultures de Jaume Plensa durant un any i mig, fins a febrer de 2022, sense cap cost per a la ciutat, però “és voluntat de les entitats propietàries que les obres puguen exposar-se durant un any més a Vila-real, una decisió que des de l’Ajuntament de Vila-real celebrem i agraïm, perquè és tot un orgull que unes peces de tant de valor artístic formen part del nostre paisatge urbà i que puguen contemplar-les no sols els veïns i veïnes de Vila-real sinó també els milers de visitants que cada any rep Vila-real, gràcies sobretot a la projecció del Villarreal CF”.

Així mateix, l’alcalde ha avançat que una vegada finalitze aquesta pròrroga, el futur de la cessió de les obres de Jaume Plensa dependrà de la reforma que el Villarreal CF té previst escometre en l’Estadi de la Ceràmica. Cal recordar que les escultures estan situades en la plaça de l’Estadi de la Ceràmica, un espai de 3.200 metres quadrats ja emblemàtic per a la ciutat, urbanitzat també a cost zero per al municipi pel Villarreal CF, “aparador de la nostra ceràmica i en el qual hem viscut actes musicals, teatrals i culturals de primer ordre”.

Les peces de Jaume Plensa cedides per Mercadona i la Fundació Hortensia Herrero són les escultures Silvia i María, totes dues de ferro colat. Amb un pes de més de 7.500 quilos, tenen una altura de prop de set metres i representen dos rostres de dona. L’escultor català Jaume Plensa és un artista amb una dilatada trajectòria internacional, les obres de la qual s’exhibeixen en museus, institucions i galeries de tot el món. Reconegut amb premis com la Medalla de Cavaller de les Arts i les Lletres de França o el Premi Velázquez de les Arts, gran part de la seua obra és present en espais públics de països com Espanya, França, el Japó, Anglaterra, Corea, Alemanya, el Canadà, els Estats Units, Suècia, Noruega, Austràlia o la Xina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari