Vila-real guanya en qualitat de vida, mobilitat i oportunitats amb l'obertura històrica dels carrers de l'antiga Herarbo

Vila-real guanya en qualitat de vida, mobilitat i oportunitats amb l'obertura històrica dels carrers de l'antiga Herarbo
01/09/2022 -

L’Ajuntament de Vila-real ha obert ja al trànsit els carrers Alfred Nobel i Isabel de Villena, així com el tram de passeig per als vianants del carrer Carinyena, després de completar la urbanització del solar que ocupava l’empresa Herarbo; un projecte que compleix una reivindicació històrica del barri de l’Hospital i que ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la família Arenós, propietària d’Herarbo, que a més ha cedit temporalment els solars resultants de la urbanització com a aparcament per a donar servei a aquesta zona que concentra una important activitat de serveis. L’alcalde, José Benlloch, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, han visitat aquest matí els carrers, per les quals des de hui ja poden circular vehicles i vianants, acompanyats per Ramón Arenós, un dels propietaris, el president de l’associació de veïns de l’Hospital, Jesús Notari, representants de l’empresa Pavasal, Antonio Tomás y Victoria Marqués, i tècnics de l’àrea de Territori i Mobilitat de l’Ajuntament de Vila-real.

Benlloch ha subratllat que el projecte, el cost d’execució del qual ha ascendit a prop de 150.000 euros, “pot ser que siga poc ambiciós des del punt de vista econòmic, però hi ha darrere tot un treball i un canvi de paradigma en la gestió urbanística que posa solució a 20 anys de reivindicacions per part dels veïns i veïnes del barri, per les dificultats de mobilitat i altres problemes que ocasionava l’emplaçament d’una empresa que havia anat creixent en una zona residencial”.

L’alcalde ha avançat que els treballs desenvolupats formen part d'”una primera fase d’un projecte més ambiciós, per a millorar la comunicació cap a la zona sud de la ciutat “que viurà un desenvolupament important amb projectes com la comissaria de Policia Nacional, la futura EOI per a la qual hem oferit ja terreny a la Generalitat i altres negocis privats que redefiniran l’entorn d’aquesta zona de serveis”. Benlloch ha afirmat que “és una zona de gran creixement que requereix d’actuacions intel·ligents” i en aquest sentit ha anunciat que “estem treballant ja per a contactar amb els propietaris dels terrenys contigus per a poder obrir també els carrers cap al parc del Llorón” i millorar encara més la mobilitat en el barri.

Amb l’obertura dels carrers Alfred Nobel i Isabel de Villena “guanyem en qualitat de vida en eliminar molèsties” gràcies a l’acord amb l’empresa Herarbo, propietat de la família Arenós, a la qual l’alcalde ha volgut agrair de manera especial la voluntat d’acord i col·laboració. De fet, un altre dels beneficis que reportarà a la ciutat la urbanització d’aquests vials és que els propietaris han cedit els cinc solars resultants de manera gratuïta a l’Ajuntament mentre no hi haja cap promoció immobiliària per al seu ús com a aparcament.

Així, tal com ha detallat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, s’han habilitat un total de 103 places de pàrquing per a turismes, 10 de mobilitat reduïda i 12 per a motos, a més d’entre 20 i 30 places d’aparcament en cordó als carrers resultants. L’alcalde ha incidit en el fet que aquestes 150 places d’aparcament seran molt útils en un districte que concentra un gran nombre de serveis com el centre de salut de Carinyena, els mercats ambulants, la fira, els centres escolars, el centre de dia d’Alzheimer, el CRIS de la Fundació Manantial, entre altres.

Finalment, Benlloch ha ressaltat les oportunitats de creixement que brinda aquest projecte, en un moment en què “estem en la xifra rècord de 52.200 habitants, però tenim un drama perquè no hi ha habitatge en lloguer ni mercat de compravenda”. En els cinc solars que s’han generat amb aquesta urbanització es podran construir fins a 80 habitatges i entre 15 i 20 entresols, la qual cosa, en paraules de l’alcalde, suposaria 250 habitants nous en aquest barri.

Tant Benlloch com Obiol han agraït de manera especial als tècnics municipals; els propietaris d’Herarbo; l’empresa Pavasal, per l’esforç en l’execució de l’obra tenint en compte l’increment actual de costos; i als veïns i veïnes del barri per la paciència i comprensió durant aquests anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari