Vila-real garanteix i amplia l'oferta d'oci alternatiu saludable per als joves amb l'adjudicació del projecte A on?

Vila-real garanteix i amplia l'oferta d'oci alternatiu saludable per als joves amb l'adjudicació del projecte A on?
05/07/2022 -

Els joves de Vila-real continuaran tenint una alternativa d’oci saludable els caps de setmana, ara amb un horari més ampli, gràcies al programa A on? impulsat per la Regidoria de Sanitat, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), i la Regidoria de Joventut. El programa, que va nàixer en 2020 com una prova pilot, s’ha consolidat entre els joves de 14 a 25 anys, que tenen en l’Espai Jove un punt de trobada i de promoció d’activitats adequades als seus interessos, com a alternativa a l’oferta de tota mena de consums.

El bon acolliment que ha tingut el projecte durant aquests dos anys, a pesar que s’ha realitzat de manera intermitent a causa de la pandèmia, ha portat al consistori a adjudicar el projecte per a garantir el seu desenvolupament durant els dos pròxims anys. L’empresa Gestiona Cultura ha resultat adjudicatària del contracte que, entre altres millores, inclou el nou horari, des de l’1 de juliol, els divendres de 17.00 a 21.00 hores i els dissabtes de 18.00 a 00.00 hores, amb excepcions en períodes vacacionals. A més de l’increment de les hores de funcionament del programa, l’adjudicació també ha valorat l’experiència dels professionals que gestionaran l’A on? Així com la formació complementària i la titulació d’aquest personal, per a així millorar les activitats que desenvoluparan amb els joves.

Encara que l’espai de referència del programa A on? Es fixa en l’Espai Jove, també es fomentarà “la utilització de recursos i espais públics dels quals disposa la ciutat, donant-los un ús adequat en horaris no habituals (centres municipals, biblioteques, poliesportius, etc.), així com llocs a l’aire lliure i un altre tipus d’espais, públics o privats, que puguen assumir les activitats d’aquest programa”.

La primera tinenta d’alcalde i regidora de Sanitat, Silvia Gómez, ha assegurat que “amb el programa A on? Volem que els joves prenguen les regnes del seu oci, que autogestionen i impulsen les seues pròpies activitats esportives, culturals, lúdiques, educatives, sempre des d’una perspectiva saludable, allunyada de l’oci consumista, per a reforçar la seua autoestima, per a empoderar-los i ajudar-los a millorar les seues habilitats socials per a un millor desenvolupament personal i social”.

El programa està impulsat des de l’UPCCA, amb el tècnic responsable José Gisbert al capdavant, i compta també amb la implicació de les regidories d’Educació, Serveis Socials i Joventut. Per part seua, la regidora de Joventut, Anna Vicens, ha celebrat que “el programa A on?, que va nàixer com una prova pilot, ha tingut un excel·lent acolliment en aquests dos anys, malgrat les dificultats per al seu desenvolupament a causa de la pandèmia”. Sobre aquest tema, Vicens ha insistit en la importància de “garantir que els nostres joves continuen tenint un espai d’oci alternatiu durant els caps de setmana en el qual ells són els protagonistes i en el qual estan lliures de conductes i consums addictius”.

El programa A on? es va presentar poc abans d’esclatar la pandèmia al març de 2020, per la qual cosa la seua realització ha estat condicionada a les restriccions sanitàries de cada moment; malgrat això, va arribar a comptabilitzar més de 850 usuaris en el seu primer any de funcionament, amb activitats com a cinema fòrum, jocs de taula, debats, teatre, etc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari