Vila-real garanteix la xarxa d'assistència als col·lectius vulnerables amb més de 3.000 atencions en un any

Vila-real garanteix la xarxa d'assistència als col·lectius vulnerables amb més de 3.000 atencions en un any
12/07/2022 -

El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vila-real ha comptabilitzat més 3.000 atencions en un any a través del servei d’informació i orientació per a donar resposta a les persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta xifra correspon al balanç de 2021, un any en què els Serveis Socials van recuperar l’atenció presencial ja que en 2020 la pandèmia va obligar a prestar aquest servei de manera telefònica en els moments més complicats del confinament. Així les coses, un total de 3.007 vila-realencs i vila-realenques van acudir a la Regidoria de Serveis Socials per a sol·licitar informació, orientació o rebre suport a través dels diferents programes que té en marxa aquest departament. D’aquesta manera, l’Ajuntament ha garantit i reforçat des del primer moment la xarxa d’assistència per a fer front a les conseqüències de la crisi per la covid-19, a més d’assegurar la cobertura a altres situacions de vulnerabilitat o necessitat.

Del total de casos, la majoria estan relacionats amb assumptes de família i infància, amb un total de 2.017 atencions, la qual cosa suposa un 67% del total d’usuaris i usuàries del servei. Així mateix, l’àrea de Serveis Socials va registrar 521 atencions a persones majors, mentre que 53 van ser de persones amb diversitat funcional. També es van comptabilitzar 28 casos de persones sense llar; finalment, 230 usuaris i usuàries del servei d’informació i orientació corresponen a altres grups en situació de necessitat.

La primera tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez, ha ressaltat que “la xarxa de cobertura social que presta l’Ajuntament de Vila-real és un dels eixos centrals de la política d’aquest equip de govern, perquè les persones són el primer”. “Així ho hem demostrat sempre i de manera especial a conseqüència de la pandèmia, destinant tots els recursos al nostre abast per a fer front a la crisi ocasionada per la covid-19 i ajudant, en aliança amb les entitats socials, a totes les persones en risc d’exclusió o en situació de necessitat”, ha afegit la primera tinenta d’alcalde. Amb tot, Gómez és conscient de la càrrega de treball que ha suposat la pandèmia per al departament de Serveis Socials i agraeix de manera especial l’esforç i dedicació dels treballadors i treballadores del servei que “han complit amb el seu treball en tot moment malgrat les restriccions i riscos derivats de la crisi sanitària i de les mancances en la dotació de personal, una problemàtica a la qual estem intentant donar solució”.

Precisament per a pal·liar les necessitats de personal, l’Ajuntament ha subscrit el contracte programa amb la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, que farà possible el reforç de personal i programes socials en compliment de la nova Llei de Serveis Socials Inclusius. En el cas de Vila-real, es tradueix en una aportació per part de la Conselleria de prop d’1,7 milions d’euros anuals, entre personal i dotació econòmica per a diferents programes, mentre que l’Ajuntament destinarà 400.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari