Vila-real ofereix un geoportal amb informació territorial geogràfica com a nova eina de transparència

Vila-real ofereix un geoportal amb informació territorial geogràfica com a nova eina de transparència
12/05/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real compta amb una nova eina informàtica de transparència per a facilitar la informació geogràfica i territorial del municipi a través la seua pàgina web. Es tracta del geoportal, un nou instrument desenvolupat pels tècnics dels departaments de Territori i Noves Tecnologies i que unifica tota la informació territorial i geogràfica del municipi per a facilitar la consulta de dades tant per part de la ciutadania com del personal municipal.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha presentat el nou apartat geoportal.vila-real.es acompanyat dels dos responsables de la posada en funcionament d’aquesta nova eina d’informació municipal: l’arquitecte general municipal, Ernesto Ramos, i el tècnic del departament de Noves Tecnologies Andrés Ortega. Obiol ha recordat que aquest nou instrument naix a partir del Sistema d’Informació Territorial (SIT) que l’Ajuntament de Vila-real va crear en 2014 i que “se’ns havia quedat xicotet”. Per aquest motiu, “hem desenvolupat una eina més complexa i útil”.

El geoportal de Vila-real ofereix dos tipus d’informació: d’una banda, informació urbanística, edificatòria i territorial, centrada sobretot en el Pla General d’Ordenació Urbana, “però amb moltes més possibilitats, gràcies a un programari més avançat”. D’altra banda, també hi ha un apartat de serveis en el qual, de moment, es pot consultar informació sobre la ubicació de l’autobús urbà en temps real. No obstant això, la intenció és “anar a poc a poc ampliant aquest apartat d’informació de serveis amb dades de diferents regidories i departaments municipals per a implementar aquesta nova eina de consulta”.

“Estem davant un important instrument per a la transparència en la informació municipal, una finestra per a la ciutadania i també per a facilitar el treball i la presa de decisions dels funcionaris municipals”, ha ressaltat Obiol, qui ha animat a les diferents regidories a aportar informació per a completar aquest nou geoportal i convertir-ho en una eina “fonamental” per a la ciutadania.

Per part seua, Andrés Ortega ha explicat les funcionalitats del geoportal, que es pot consultar des de qualsevol dispositiu mòbil, i que ve a donar resposta a la necessitat que “tota la informació georeferenciada de l’Ajuntament de Vila-real estiguera en una única geodata base, ja que fins ara estava disgregada en diferents departaments”. La informació del geoportal està organitzada en un total de 17 capes i incorpora 116.000 elements georeferenciats, a partir dels quals “anirem avançant i incorporant altres nous”, ha afirmat el tècnic de Noves Tecnologies. A més, una de les particularitats d’aquest instrument informàtic és que “és possible connectar-ho amb les metadades d’altres administracions que són d’accés públic per a veure’ls sobre el territori de Vila-real en temps real”.

L’arquitecte general municipal, Ernesto Ramos, ha subratllat que el geoportal és “una eina que optimitzarà els recursos municipals, amb una major efectivitat i un plus de transparència”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari