Vila-real habilitarà el cinema Condal per a conservar les carrosses i peanyes de Setmana Santa

Vila-real habilitarà el cinema Condal per a conservar les carrosses i peanyes de Setmana Santa
11/04/2022 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha assistit hui a la presentació de la carrossa processional de la Molt Il·lustre Confraria de la Puríssima Sang, que aquesta Setmana Santa tornarà a recórrer els carrers de la ciutat amb la imatge de l’Ecce Homo de José Ortells després d’un procés de restauració. L’estructura processional presentava danys a causa de les filtracions per la pluja que es van produir en el magatzem municipal en el qual es guardava, per la qual cosa l’alcalde ha anunciat durant l’acte que l’Ajuntament habilitarà un espai que reunisca totes les condicions necessàries per a guardar les carrosses, andes processionals i peanyes de les diferents confraries i germandats de la Junta Central de Setmana Santa. Aquest espai serà l’antic cinema Condal que, tal com va anunciar Benlloch en el seu moment, ha sigut llogat a l’Orde Franciscà del convent del Carmen, propietaris de l’immoble.

La presentació de la carrossa restaurada ha tingut lloc hui a l’església Arxiprestal, en un acte que ha comptat amb la presència, a més de l’alcalde, del president de la Confraria de la Sang, Felipe Monfort, el prior de la confraria, mossén Vicent Gimeno, el president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz, el delegat diocesà de la Junta de Setmana Santa, Pascual Lluís Segura, el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, a més de membres de la confraria i de la Junta Central de Setmana Santa i regidors de l’Ajuntament de Vila-real.

L’alcalde ha agraït a la confraria el seu treball i també la seua preocupació per cuidar el patrimoni religiós que és part fonamental de la Setmana Santa de Vila-real, declarada d’interés turístic autonòmic, al mateix temps que ha explicat que “aquesta carrossa, que data de 1959, es guardava en un espai municipal, l’antic magatzem de Gómez, i durant un episodi de pluges es van produir filtracions que la van danyar”. La restauració, realitzada per les especialistes Olga Medina i Fran Lorenzo, ha sigut finançada amb càrrec a l’assegurança, però l’alcalde ha reconegut la necessitat de comptar amb un local adequat per a “conservar aquestes joies, que no són andròmines, són peces de gran valor patrimonial i sentimental, que els nostres avantpassats van adquirir amb molt d’esforç per a fer possible la celebració de la nostra Setmana Santa”. Per aquest motiu, Benlloch ha demanat disculpes pel problema generat i ha anunciat que ja ha rubricat amb l’Ordre de Frares Franciscans el lloguer del local de l’antic cinema Condal amb l’objectiu d’habilitar la planta baixa d’aquest immoble com un espai en condicions per a emmagatzemar les carrosses i peanyes de les confraries i germandats de la Junta Central de Setmana Santa. “Portem tres anys treballant per a aconseguir un acord i posar en valor aquest immoble, però la covid ens havia impedit fins ara poder tancar-ho”, recorda el primer edil, qui remarca que “malgrat que el virus ens ha alentit, no ens ha parat i hem pogut desbloquejar-lo”. L’equip de govern preveu licitar com més prompte millor l’obra que permetrà adequar aquest local, així com restaurar la façana i la vorera frontal de l’immoble.

Per part seua, Felipe Monfort ha celebrat que després de tres anys l’escultura de l’Ecce Homo, obra de José Ortells, podrà tornar a processonar pels carrers de la ciutat en una carrossa totalment restaurada. El president de la confraria ha agraït tant el treball de les restauradores com de “totes les persones, institucions i empreses que col·laboren per a fer possible l’activitat de la confraria, la més antiga de la província i una de les més antigues de la Comunitat”. A més, ha felicitat el consistori i a totes les persones implicades en la Setmana Santa perquè “treballant tots junts hem aconseguit que la nostra Setmana Santa siga festa d’interés turístic autonòmic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari