Vila-real desenvoluparà una eina tecnològica per a monitorar els hàbits d'alimentació de la població

L’alcalde acorda amb el director del Centre Mundial de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible implantar un projecte pilot que mesure la traçabilitat dels productes i ajude en la presa de decisions de consum

Vila-real desenvoluparà una eina tecnològica per a monitorar els hàbits d'alimentació de la població
03/12/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real impulsarà un innovador projecte pilot per a treballar en la millora dels hàbits d’alimentació de la població a través d’una eina tecnològica que permeta controlar la traçabilitat dels productes i ajudar als veïns i veïnes en la presa de decisions de consum. Aquest projecte serà possible gràcies a l’acord de col·laboració amb el Centre Mundial de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS). L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha tancat l’acord en una reunió amb Vicente Domingo, director d’aquest centre, que naix de la col·laboració entre la ciutat de València i la FAO, agència de les Nacions Unides per a l’alimentació i l’agricultura, dedicada a l’erradicació de la fam en el món. La principal funció del CEMAS és identificar, classificar, divulgar i afrontar els grans reptes als quals s’enfronten les ciutats i la població en matèria d’alimentació i nutrició. En la reunió han participat també diversos representants del CEMAS així com el regidor de Congressos i representant en la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030, Diego Vila.

Fruit d’aquesta trobada, s’ha acordat treballar en el desenvolupament d’una eina tecnològica que permeta monitorar els hàbits d’alimentació a la ciutat i ajudar tant a la població com a les administracions en la presa de decisions. “Es tracta d’un projecte pilot molt interessant, en la línia de les nostres marques de Ciutat de la Ciència i la Innovació i Ciutat de la Salut i l’Esport, amb el qual podrem aconseguir una solució tecnològica perquè, amb total transparència, la població puga saber quin tipus de productes està consumint i treballar per una alimentació més sana i sobretot més sostenible”, ha detallat l’alcalde.

Un equip d’enginyers s’encarregarà de treballar en el disseny i implementació d’aquesta eina que permetrà conéixer la traçabilitat dels productes, els usos i costums de l’alimentació dels veïns i veïnes i que implicarà també en el seu desenvolupament a productors locals, supermercats, venedors del Mercat Central i dels mercats ambulants, etc.

Benlloch ha subratllat que l’elecció de Vila-real es deu al fet que es tracta d’una ciutat de grandària mitjana, amb una economia diversificada, que compta amb productors locals i que pot ser un exemple representatiu per a altres ciutats de grandària similar. “Amb aquest projecte farem possible que els veïns i veïnes estiguen més informats sobre el que mengen, la seua procedència i les seues característiques, per a així poder prendre decisions d’alimentació més sostenible”, remarca. Al mateix temps, aquesta eina tecnològica serà útil per a l’Administració en la millora de les polítiques d’alimentació a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari