Vila-real s'implica en la constitució de la Xarxa de Governança Participativa Municipal de la Comunitat Valenciana

Vila-real s'implica en la constitució de la Xarxa de Governança Participativa Municipal de la Comunitat Valenciana
05/04/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, s’ha implicat en el procés per a la creació de la Xarxa de Governança Participativa Municipal de la Comunitat Valenciana, de la mà de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, i al costat d’altres cinc municipis de tota la Comunitat. Aquesta xarxa naixerà com un instrument de col·laboració, debat i reflexió entre la Conselleria, els municipis i les mancomunitats d’àmbit comarcal de la Comunitat entorn de les polítiques locals de participació ciutadana impulsades en el territori valencià. El principal objectiu de la xarxa és impulsar i coordinar les actuacions que es desenvolupen en els diferents municipis i comarques compromesos amb la participació ciutadana, intercanviar experiències entre les administracions i proposar accions conjuntes.

La regidora de Participació, Miriam Caravaca, forma part del grup de treball que està elaborant el decàleg de compromisos de la xarxa i el document de les normes d’organització i funcionament de l’entitat. Vila-real és, al costat de la Vall d’Uixó, l’únic municipi de la província que forma part d’aquest grup de treball. “Com a ajuntament que creu fermament en la participació ciutadana com una eina essencial per a la democràcia i per a construir una societat millor, més integradora, no podíem deixar de participar en aquest projecte il·lusionant per a compartir experiències amb altres municipis i continuar avançant en la governança participativa”, assenyala Caravaca. La regidora recorda, a més que Vila-real, com a ciutat adherida a la Xarxa d’Entitats Locals per a desenvolupar els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030, té entre les seues prioritats fomentar la cultura de la participació.

Els ajuntaments que s’adheriran a la futura Xarxa de Governança Participativa Municipal assumiran compromisos relacionats amb cinc eixos: la participació ciutadana en l’àmbit local, els processos de participació ciutadana, l’educació per a la participació ciutadana, els instruments de participació i la transparència i la informació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari