Vila-real impulsa una experiència pilot per a ampliar les sales d'estudi en locals de les associacions de veïns

Vila-real impulsa una experiència pilot per a ampliar les sales d'estudi en locals de les associacions de veïns
20/07/2022 -

L’Ajuntament de Vila-real ultima una iniciativa pilot per a ampliar la disponibilitat actual de sales d’estudi en col·laboració amb les associacions de veïns de la ciutat. L’objectiu de l’experiència pilot, impulsada per les regidories de Biblioteques i Participació Ciutadana, és donar resposta a la demanda existent per part dels usuaris, al mateix temps que també s’aproxima el servei als diferents barris i es donen a conéixer les instal·lacions i activitats que desenvolupen les associacions veïnals. De moment, el projecte arrancarà en quatre seus: Cervantes, El Pilar, Botànic Calduch i Sant Ferran.

El regidor de Biblioteques, Eduardo Pérez Arribas, i la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, han contactat amb els responsables d’aquestes entitats, que han mostrat total col·laboració per a albergar aquestes sales d’estudi a les seues cases de barri. El regidor de Biblioteques assenyala que “en aquests moments tenim una important demanda d’espais per a l’estudi i una bona manera d’estendre aquest servei a diferents barris i aproximar-lo als usuaris és a través dels locals de les associacions de veïns, que també són recursos municipals”. Està previst que el projecte arranque a partir del mes de setembre i aquests espais seran complementaris a les sales d’estudi que es venen utilitzant en la BUC així com a la biblioteca de la UNED, “que també està en un edifici municipal i que el pròxim curs estarà oberta també com a espai d’estudi”, explica el regidor.

Tant Pérez Arribas com Caravaca han agraït la predisposició de les associacions de veïns i confien que aquesta mesura “també ajude en la difusió de les activitats que es realitzen en els barris, ja que els usuaris de les sales d’estudi tindran l’oportunitat d’accedir de manera directa a informació sobre les iniciatives i el treball que realitzen les associacions de veïns”.

La regidora de Participació Ciutadana ha explicat que s’han triat aquests quatre barris “tant per la seua ubicació en punts diferents amb la finalitat de cobrir tota la ciutat, com per les característiques dels immobles, ja que disposen d’espais adequats”. Els edils han visitat hui la seu del barri Cervantes per a avançar en el projecte, acompanyats pel president de l’associació de veïns, José Miguel Serrano.

Finalment, Pérez Arribas remarca que en les pròximes setmanes es treballarà en la dotació de mobiliari, amb la previsió que les sales d’estudi puguen obrir a partir de setembre, de cara al nou curs escolar, i els horaris s’establiran de manera que puguen ser compatibles amb les activitats que realitzen les associacions de veïns en les seues seus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari