Vila-real optimitzarà la plantilla municipal amb la redacció d'una relació de llocs de treball del consistori

Vila-real optimitzarà la plantilla municipal amb la redacció d'una relació de llocs de treball del consistori
07/12/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real ha licitat el contracte per a la redacció de la relació de llocs de treball (RLT) amb l’objectiu d’optimitzar la plantilla municipal i adaptar l’organització i estructura del personal municipal a les actuals necessitats del consistori. L’RLT és un document “important i necessari per a una prestació dels serveis públics més eficaç i eficient”, ha indicat el regidor de Recursos Humans, Álvaro Escorihuela, qui ha incidit en què “encara que no es tracta d’un document obligatori per llei, aquest equip de govern és conscient de la necessitat de comptar amb un instrument tècnic per a realitzar una ordenació dels llocs de treball municipals concorde a les necessitats d’una ciutat de més de 50.000 euros que avança i que afronta nous reptes i oportunitats”.

La redacció de l’RLT eixit a contractació per un import de 35.206 euros i un termini d’execució de 10 mesos, però el plec de condicions valora de manera especial no sols l’oferta més avantatjosa a nivell econòmic sinó també aquella que establisca un menor termini de redacció del document. Amb la confecció de l’RLT, l’Ajuntament de Vila-real pretén “adequar els recursos humans disponibles als serveis públics a prestar, optimitzant el seu capital humà a fi d’aconseguir una organització dinàmica, eficaç i eficient concorde als nous temps, complint els seus fins institucionals, afrontant reptes de futur i reforçant les garanties dels ciutadans en les seues relacions amb l’Administració Local”.

Tal com consta en el plec de condicions per a la licitació del contracte, “l’RLT és l’instrument tècnic que permet estructurar l’organització municipal a través de la racionalització i ordenació del personal empleat públic, fixant els requisits per a l’acompliment de cada lloc de treball, a fi d’aconseguir una eficaç i eficient prestació dels serveis públics”.

L’empresa que resulte adjudicatària del contracte haurà de realitzar una “catalogació i valoració objectiva dels llocs de treball, basada en termes d’homogeneïtat, tendent a la modernització de l’actual model de gestió i optimització dels recursos humans disponibles, amb la consegüent adequació de les funcions i retribucions complementàries de cada lloc de treball, amb millora dels aspectes tècnics que procedisca”. Per a això, elaborarà “un projecte en el qual s’analitzen els llocs de treball i els perfils de competències professionals, es desenvolupe l’actual descripció de llocs, es valore cadascun d’ells i es confeccione una RLT”.

Una de les condicions que estableix el contracte és la constitució d'”una comissió de valoració i seguiment integrada pel regidor de Recursos Humans, un representant de cadascuna de les seccions sindicals amb representació en els òrgans unitaris (Junta de Personal i Comité d’Empresa), la prefectura de la secció de Recursos Humans i el personal tècnic designat per l’empresa adjudicatària, que haurà d’informar puntualment dels avanços en l’execució del contracte, en la qual es podran realitzar propostes i observacions, sense perjudici de la preceptiva negociació a la qual caldrà sotmetre el projecte definitiu”. En aquest sentit, Escorihuela ha recordat que l’elaboració de l’RLT és una reivindicació dels sindicats amb representació a l’Ajuntament que “esperem poder complir en el menor termini de temps possible”. Les empreses interessades a optar al contracte per a la redacció de la relació de llocs de treball tenen fins al 15 de desembre per a presentar les seues propostes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari