Vila-real impulsa un Pla de millora de parcs

Vila-real impulsa un Pla de millora de parcs
04/04/2022 -

La Regidoria de Serveis Públics ha perfilat un Pla de millora de parcs que donarà continuïtat a les accions que en els últims mesos ha dut a terme el departament per al condicionament d’espais públics i zones verdes del nucli urbà. Aquest pla, que ja ha permés la millora d’enclavaments com la plaça de la Maiorasga, tindrà continuïtat a través de “nous projectes d’adequació que, d’una forma modesta i d’acord amb les possibilitats econòmiques de l’Ajuntament, suposen renovar i adaptar els parcs per a donar resposta a les necessitats dels veïns i veïnes”, ha detallat el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal.

Així, en els pròxims dies, SPV escometrà diferents obres de millora del parc situat a la cantonada del carrer Encarnació amb el Camí Vell Onda-Castelló, al costat del pavelló Sebastián Mora. En aquest cas, es procedirà al trasllat de la zona de jocs infantils a un espai central de la plaça per a dotar-la d’una major seguretat, atés que “ara està situada a la cantonada del carrer Encarnació, molt prop de la calçada i de la zona de pas de vehicles”. A més, tal com apunta Madrigal, també es procedirà a la reparació i condicionament de l’escultura que presideix aquest parc, obra de l’escultor local Marcelo Díaz. “Es tracta de millorar les condicions de la plaça perquè la ciutadania puga continuar gaudint d’aquest espai d’oci i esplai en condicions òptimes”, remarca el regidor de Serveis Públics.

Un altre dels espais en el qual també està actuant el departament és el parc del pavelló Melilla, amb l’adequació de diferents elements de l’entorn: així mateix, el Pla de millora continuarà en diferents punts de la ciutat com la plaça de la Panderola.

En aquest cas, SPV procedirà al repintat i arranjament de la locomotora i el vagó de l’antiga Panderola que presideix la plaça, amb la finalitat de posar en valor aquest monument que recorda l’antic tramvia que unia les poblacions de la Plana. A més, Madrigal subratlla que també s’està treballant en la instal·lació d’algun dispositiu d’informació, un codi QR o similar, per a facilitar imatges i dades històriques sobre la Panderola.

Dins del Pla de millora de parcs també s’actuarà al jardí del Pilar, encara que en aquest cas per a adequar la zona d’aparcament, que presenta deterioració deguda a l’ús i a les recents pluges. Els treballs consistiran en l’emplenat, compactat i anivellat de la superfície d’aparcament “molt utilitzat pels veïns i veïnes de la zona, per la qual cosa som conscients de la importància de realitzar aquesta actuació, que estem gestionant ja des de fa setmanes”.

Finalment, Madrigal ha remarcat que “totes aquestes intervencions es financen amb càrrec a la despesa corrent de la regidoria i no suposen cap inversió afegida, ja que, amb la situació actual de les arques municipals, estem intentant aprofitar tots els recursos dels quals disposem per a posar al dia la ciutat i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes”.

Més informació

1 Comentari

  1. BUFANUVOLS
    BUFANUVOLS d’abril 05, 13:05

    Bien por SPV en su proyecto de mantenimiento de la Panderola, Vil-Real es la población que tiene el honor de preservar adecuadamente este emblematico ferrocarril que fue vertebrador de La Plana, a ver si otros ayuntamientos, Burriana y Castellón toman ejemplo y preservan mejor sus respectivas Panderolas.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari