Vila-real incorpora per primera vegada l’aparcament en espiga

Vila-real incorpora per primera vegada l’aparcament en espiga
25/01/2020 -

L’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Vila-real reordenarà l’aparcament al carrer Cordó incorporant per primera vegada el sistema de bateria invertida o espiga amb l’objectiu de dotar de major seguretat i millorar la circulació en aquest transitat viari, que es troba en l’àrea d’influència de diversos centres educatius i dotacions sociosanitàries i esportives. El projecte dissenyat pel departament que dirigeix el regidor Emilio M. Obiol contempla la creació de més de 130 places en tot el vial -combinant l’aparcament en cordó i en espiga- per a turismes, motocicletes, bicicletes i vehicles de persones amb mobilitat reduïda (PMR).

“Amb aquesta actuació escometem una nova fase del pla d’aparcaments que té com a objectius incrementar la seguretat en les zones d’estacionament, guanyar places i distribuir els espais dedicats a pàrquing de manera homogènia per la ciutat”, explica Obiol, qui afig que les actuacions realitzades fins ara i programades per al futur persegueixen, així mateix, “incrementar la seguretat per a conductors i vianants i augmentar les reserves d’estacionament per a motocicletes, bicicletes i PMR, fomentant una mobilitat més inclusiva i sostenible”.

La reordenació d’estacionament al carrer Cordó començarà a principis d’aquest pròxim mes de febrer. El projecte contempla mantenir els dos carrils de circulació en un únic sentit en el tram des de l’encreuament del carrer Ermita fins al carrer Cronista Traver, per a assegurar la fluïdesa del trànsit en aquest punt. Des de l’encreuament del carrer Cronista Traver fins a la rotonda que connecta amb la carretera d’Onda, es delimitarà un únic carril de circulació “per a acabar amb la indefinició actual que provoca estacionaments en doble fila, així com altres problemes relacionats amb l’excés de velocitat”, tal com apunten des de l’àrea de Mobilitat. La solució dissenyada pels tècnics municipals combina l’estacionament en espiga i cordó a un costat i a l’altre del carrer per a optimitzar l’espai disponible i donar major seguretat a conductors i vianants. En total, es preveu habilitar al voltant de 90 places d’aparcament en bateria invertida o espiga i entre 40 i 50 places en cordó. Les places per a motocicletes, bicicletes i PMR es concentraran sobretot en el tram des del carrer Ermita fins a Cronista Traver.

Respecte al sistema de bateria invertida o espiga, des de l’àrea de Mobilitat assenyalen els avantatges que presenta i que han portat a nombroses ciutats a incorporar-ho en les seues àrees d’aparcament. Així, expliquen que es tracta d’un sistema més segur d’estacionament: el conductor ha d’estacionar en bateria marxa arrere, de manera que s’eliminen angles morts de visibilitat en eixir en el sentit de la marxa, la qual cosa redueix accidents i atropellaments.

També suposa un estalvi del 10% en la superfície d’aparcament, facilita la càrrega i descàrrega en la vorera i ofereix major seguretat als passatgers del vehicle a l’hora d’eixir d’aquest. “Incorporem per primera vegada aquest sistema d’estacionament no sols per a optimitzar l’espai sinó especialment per a aconseguir una millora de la seguretat en un vial com el carrer Cordó que vertebra una àrea amb molta circulació de vehicles en la qual comptem amb diversos centres educatius, un centre de salut, instal·lacions sociosanitàries com el centre ocupacional i la residència, a més de l’Estadi de la Ceràmica i altres zones esportives”, conclou el regidor de Mobilitat, qui avança a més que el seu departament està treballant també en un dels projectes demandats en els pressupostos participatius com és la millora de l’aparcament del centre de salut de la Bòvila.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari