Vila-real inicia la fase d'enquestes entre els joves de 14 a 30 anys per a elaborar el I Pla Municipal de Joventut

El projecte Amb tu i per a tu arriba als centres educatius i llança un qüestionari en línia per a analitzar els recursos i les necessitats de la joventut

Vila-real inicia la fase d'enquestes entre els joves de 14 a 30 anys per a elaborar el I Pla Municipal de Joventut
07/10/2021 -

La Regidoria de Joventut ha iniciat la primera fase de treball per a l’elaboració del I Pla Municipal de Joventut, a través del projecte Amb tu i per a tu, que es desenvoluparà fins al 15 de novembre i que consistirà principalment a obrir un diàleg amb les i els joves de Vila-real d’entre 14 i 30 anys a través de diferents canals. “Volem conéixer, detectar i analitzar les seues propostes, necessitats i inquietuds per a poder consolidar els recursos ja existents, millorar els que no siguen satisfactoris i aportar noves propostes”, ha explicat la regidora de Joventut, Anna Vicens, qui recorda que “per a fer polítiques de joventut cal promoure iniciatives que asseguren la participació de les persones joves del seu àmbit en les decisions i les mesures que els afecten”.

En la primera fase de treball de la iniciativa Amb tu i per a tu, es durà a terme una anàlisi quantitativa i qualitativa dels recursos per a la joventut a Vila-real i també es realitzaran visites a tots els centres educatius de 3r i 4t d’ESO, FP, Batxillerat i Cicles Formatius de la ciutat, per a recaptar opinions i propostes dels joves de 14 a 16 anys. A més, s’ha llançat una enquesta per a totes les persones joves de Vila-real, de 16 a 30 anys, que poden emplenar en el següent enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfrh8eCyb7WAkkXqowJijiCJ2VQ1c-jDewHax0mq5Qencv0Ww/viewform

A l’enquesta també es podrà accedir a través dels diferents canals de comunicació amb els quals compta la Regidoria de Joventut, com la web i les xarxes socials.

Així mateix, en aquesta fase de prospecció per a l’elaboració del I Pla Municipal de Joventut també s’obrirà un canal de comunicació amb les diferents associacions i entitats que treballen amb la joventut vila-realenca; es duran a terme visites a parcs, zones recreatives i altres espais en els quals es puga contactar amb aquests joves per a recollir la major informació possible. Una vegada finalitzada la fase de recollida de dades, s’analitzaran, valoraran i debatran juntament amb els joves, associacions i entitats en una segona fase del programa.

Cal recordar que la Regidoria de Joventut ha llançat el projecte Amb tu i per a tu com un primer pas per a caminar cap a la creació d’un nou Consell Local de la Joventut, així com per a definir un full de ruta per a la participació juvenil en l’etapa postpandèmia a través del I Pla de Joventut de l’Ajuntament de Vila-real.

El projecte continuarà després amb una segona fase d’anàlisi de dades durant el I Congrés de la Joventut i en el qual participaran associacions juvenils, instituts, clubs esportius, entitats polítiques juvenils, entre altres. En aquest fòrum s’obrirà un debat per a definir accions de futur i crear un nou Consell de la Joventut de Vila-real, “que no estarà polititzat i que serà la base des de la qual es construiran les estructures de les polítiques de joventut per a la nostra ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari