Vila-real licita l'obertura els carrers Alfred Nobel, Isabel de Villena i Carinyena amb la urbanització de l'antic solar d’Herarbo

El projecte, valorat en 146.000 euros, solucionarà una reivindicació històrica dels veïns per a millorar la mobilitat en el barri

Vila-real licita l'obertura els carrers Alfred Nobel, Isabel de Villena i Carinyena amb la urbanització de l'antic solar d’Herarbo
12/09/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real ha licitat les obres per a l’obertura i urbanització dels carrers Alfred Nobel, Isabel de Villena i Carinyena amb l’objectiu de millorar la mobilitat i comunicació en el barri a través de la urbanització del solar de l’antic magatzem de l’empresa Herarbo. Es tracta d’una d’important “assignatura urbanística pendent de la ciutat”, tal com ha reconegut el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui recorda que aquest projecte ha sigut reivindicat durant anys pels veïns i veïnes dels barris Hospital i Pius XII.

La licitació de les obres, valorades en 146.032 euros, es produeix després d’una complicada operació urbanística que s’ha demorat pel fet que els propietaris de l’antiga factoria Herarbo han hagut d’ordenar urbanísticament la situació de les parcel·les resultants de la urbanització, un tràmit que s’ha prolongat en el temps més del que es preveia, segons ha detallat el regidor de Territori.

El projecte elaborat pels serveis tècnics de l’Ajuntament destaca que l’obertura dels carrers Alfred Nobel, Isabel de Villena i Carinyena permetrà millorar la comunicació i el trànsit entre els carrers Consolació i Serra d’Irta. En l’actualitat, els tres carrers que ara es prolongaran estan interromputs pel “mur perimetral de tancament de bloc de formigó, que limita les antigues instal·lacions de l’empresa Herarbo, i amb la seua obertura es pretén facilitar l’accés dels veïns de la zona, i donar fluïdesa tant al pas de vehicles com al de persones”, segons es detalla en el projecte. L’actuació consistirà en la demolició del mur i la urbanització dels tres carrers “dotant-los dels serveis urbanístics necessaris per a convertir-los en solars: clavegueram, enllumenat, telecomunicacions, aigua potable”.

En aquest sentit, Obiol subratlla que s’ha optat per una urbanització definitiva dels vials, amb tots els serveis bàsics, i que “els diners que ara invertirà l’Ajuntament en aquesta actuació urbanística es retornaran al consistori a través de les corresponents quotes d’urbanització en el moment en què els solars resultants vagen desenvolupant-se per a la construcció d’habitatges”.

Les empreses interessades a optar a l’adjudicació de les obres d’urbanització d’aquests tres vials tenen de termini fins al 27 de setembre per a presentar les seues propostes a l’Ajuntament de Vila-real. El període d’execució previst dels treballs és de tres mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari