Vila-real lidera la divulgació científica de nous usos de la ceràmica en la tecnologia

El tercer curs d’alta gerència de la Càtedra d’Innovació Ceràmica comptarà amb participants de Colòmbia, Mèxic i el Perú

Vila-real lidera la divulgació científica de nous usos de la ceràmica en la tecnologia
23/06/2021 -

Vila-real torna a liderar la divulgació científica en el camp dels nous usos i aplicacions de la ceràmica a través de la tercera edició del curs de formació ‘Alta gerència en seguretat, defensa i tecnologia: aplicació de nous materials’, impulsat per la Càtedra d’Innovació Ceràmica ‘Ciutat de Vila-real’ de la Universitat Jaume I. L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, i el director de la càtedra, Juan Carda, han presentat hui aquest curs, homologat per l’UJI, que es desenvoluparà del 28 de juny al 2 de juliol en doble format, presencial en el Gran Casino i en línia, i que comptarà amb la participació d’institucions internacionals de països com Colòmbia, Mèxic i el Perú, a més d’universitats i organismes com els Ministeris de Defensa i Interior, la Generalitat Valenciana, forces i cossos de seguretat de l’Estat i empreses, entre altres.

El curs, que s’ha consolidat com a fòrum internacional per a la presentació d’avanços i innovacions al voltant de l’aplicació de materials ceràmics en seguretat, tractarà temes com l’aplicació de la tecnologia làser en el camp dels materials per a la defensa i la seguretat, les amenaces de les noves tecnologies, ciberseguretat, nanomaterials i la seua aplicació com a agents bactericides, entre altres.

Durant la presentació, l’alcalde ha remarcat que “a través de la Càtedra d’Innovació Ceràmica, Vila-real demostra una vegada més que és capaç de relacionar-se amb les més altes instàncies de l’Exèrcit i institucionals, fins i tot en l’àmbit internacional, i posar-les al servei de les nostres empreses del sector ceràmic, obrint noves oportunitats”. En aquest sentit, Benlloch ha posat en relleu l’“aposta valenta, innovadora i trencadora que va suposar en 2012 la creació de la Càtedra d’Innovació Ceràmica, que ens ha permés fer el salt a la internacionalització de l’Ajuntament de Vila-real i passar de col·laborar amb la Universitat Jaume I a treballar de manera conjunta i fer que la universitat siga a la nostra ciutat”.

A més, Benlloch també ha assenyalat que la càtedra ha sigut decisiva en aquests anys per a “després de la dura crisi de 2008, ajudar les nostres empreses ceràmiques a fer un procés de diversificació en els usos i aplicacions d’aquest material en camps com la sanitat i la seguretat”. “La ceràmica és un material versàtil i la indústria ceràmica ha sigut capaç de reinventar-se i innovar per a oferir solucions en diferents àmbits, com el sector de Defensa”, ha subratllat.

El curs, homologat per la Universitat Jaume I, comptarà amb unes vint conferències i tindrà una duració de 40 hores. Juan Carda ha destacat la participació d’institucions internacionals com la Direcció Nacional d’Escoles de la Policia Nacional de Colòmbia, Forces Militars de Colòmbia i la Universitat Nacional de Colòmbia, l’UJI, associacions professionals de la Comunitat, Ministeris de Defensa i d’Interior, Generalitat, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Policia Local.

Entre els ponents també participaran figures rellevants com el cap de la Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN (HQ NRDC-ESP), el tinent general Fernando García-Vaquero, o la doctora María Vallet, directora del Grup d’Investigació de Biomaterials Intel·ligents de la UCM, a més dels agregats de Defensa dels països convidats: Mèxic, Colòmbia i el Perú. Així mateix, tant Benlloch com Carda han destacat la participació activa en l’organització del curs de l’ex subdelegat de Defensa a Castelló, el coronel Javier Ferrer.

Entre els objectius del curs, Carda ha assenyalat la “divulgació sobre la contribució de la ciència i la tecnologia en la cerca de solucions a la difícil situació que ha generat la pandèmia; la cerca d’unitat d’esforços científics entre diversos països amb la participació d’universitats, institucions d’investigació i empreses de Colòmbia, Mèxic i el Perú, amb la finalitat de contribuir a la millora del medi ambient i incrementar el benestar social”.

Així mateix, també ha apuntat altres eixos d’aquesta tercera edició del curs com la “cerca de la transformació dels conflictes a través de la investigació, el desenvolupament i la innovació; la transformació de les Forces Armades i Forces de Seguretat de l’Estat secundada dels avanços de la ciència i la tecnologia en benefici del desenvolupament sostenible i la qualitat de vida de les persones i contribuir al compliment de les metes i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) mitjançant la transferència del coneixement”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari