Vila-real dóna llum verda per unanimitat a 192.000 euros per al Pla Resistir i 30.000 euros per ajudar a la xiqueta Zoe

Vila-real dóna llum verda per unanimitat a 192.000 euros per al Pla Resistir i 30.000 euros per ajudar a la xiqueta Zoe
05/02/2021 -

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat l’expedient de modificació de crèdits per valor de 222.490 euros amb els quals es garanteix l’aportació municipal al Pla Resistir d’ajudes als autònoms i microempreses dels sectors econòmics més afectats per la pandèmia (192.490 euros), així com una subvenció de 30.000 euros per a col·laborar amb les despeses ocasionades per la intervenció quirúrgica a la qual ha sigut sotmesa en un hospital de Boston la xicoteta Zoe Prieto Branchadell, de 16 mesos, a causa d’una cardiopatia greu.

Tots els grups municipals han avalat aquesta modificació, per la qual es destina aproximadament la meitat de la partida de festes que hi havia consignada en el pressupost de 2020 i que està prorrogat en l’actualitat a l’espera de poder aprovar els comptes de 2021. L’alcalde, José Benlloch, ha agraït el suport unànime de tots els partits i ha explicat que la sessió s’ha convocat per la via d’urgència “perquè totes aquestes ajudes puguen arribar com més prompte millor a les persones que l’estan passant malament en aquest moment”.

El primer edil ha recordat que a través de les ajudes Parèntesis del Pla Resistir Vila-real podrà injectar 1.283.267 euros a sectors castigats pel tancament d’activitats a causa de la pandèmia, com l’hostaleria, l’oci, els gimnasos, etc. gràcies a l’aportació de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament. “Sempre havíem dit que nosaltres, en solitari, no teníem pulmó per a donar subvencions directes però si les administracions competents, com la Generalitat o el Govern central, impulsaven aquestes línies de subvencions, nosaltres estaríem ací aportant la nostra part”, ha insistit l’alcalde. Així mateix, ha subratllat que totes les ajudes que s’estan llançant des de la Generalitat, com també la línia de 50.000 euros que l’Ajuntament ha activat per al sector de l’oci local, són compatibles entre elles.

Finalment, l’alcalde ha afegit que “encara que hem intentat reduir els terminis de publicació, els informes tècnics ens diuen que és necessari un període d’al·legacions de 15 dies”, però “farem tot el possible perquè com més prompte millor els diners estiguen en les butxaques de totes aquestes persones que l’estan passant malament”.

Per part seua, el regidor d’Economia, Xus Madrigal, ha recordat que aquest passat mes de gener l’alcalde i ell mateix, al costat de la resta de grups municipals, es van reunir amb l’hostaleria i l’oci local per a conéixer de primera mà la seua situació i “ens van traslladar la urgència de rebre ajudes directes per a poder mantindre els seus negocis donat el decret de tancament de la Generalitat Valenciana”. Madrigal assenyala que “només cinc dies després de la reunió, el ple va aprovar la creació d’una línia d’ajudes directes per valor de 50.000 euros per a l’oci i ara donem llum verda a aquesta modificació que permetrà comptar amb prop de 1,3 milions d’euros aportats per la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament”. A més, el responsable d’Economia ha posat en valor l’obertura, des d’aquest passat dilluns, d’una oficina d’assessorament per a la gestió d’aquestes ajudes, en col·laboració amb les gestories de la localitat.

Madrigal també ha volgut posar de rellevància l’aportació de 30.000 euros per a col·laborar amb les despeses de trasllat i manutenció de Zoe Prieto Branchadell, la xiqueta de només 16 mesos d’edat que ha hagut de ser intervinguda al Boston Children’s Hospital per una cardiopatia greu. L’edil ha destacat la història de superació de la xicoteta i la lluita de la seua família, amb el suport d’institucions, col·lectius i particulars de tota la ciutat. “L’Ajuntament de Vila-real no pot ser alié a aquesta situació” ja que la xiqueta haurà de ser operada de nou dins de dos anys a Boston, amb un altíssim cost econòmic que ha de ser assumit per la família. “Amb aquesta aportació, a través d’un conveni singular, podem el nostre granet d’arena com a administració més pròxima a la ciutadania”, conclou l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari