Vila-real millora la Ciutat Esportiva amb noves tecnologies, estalvi energètic i l'impuls del recinte com a espai per a esdeveniments

Vila-real millora la Ciutat Esportiva amb noves tecnologies, estalvi energètic i l'impuls del recinte com a espai per a esdeveniments
23/01/2020 -

La Regidoria de Serveis Públics de l’Ajuntament de Vila-real treballa en un pla de millora contínua en la Ciutat Esportiva Municipal (CEM) que ha permés desenvolupar i programar actuacions d’estalvi energètic i aplicació de noves tecnologies, així com un altre tipus de serveis que facen compatible l’ús esportiu d’aquest espai amb la realització d’una altra mena d’esdeveniments en les zones enjardinades i de passeig de les instal·lacions.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat hui la CEM acompanyat pel regidor de l’àrea, Francisco Valverde, i responsables de Serveis Públics Vila-real (SPV) com a part de la jornada de treball emmarcada en el nou pla de proximitat de serveis administratius impulsat per l’equip de govern. L’alcalde ha recordat que amb els seus més de 40.000 metres quadrats de superfície esportiva i enjardinada, la CEM és “la zona verda més gran de Vila-real, exceptuant el Termet” i un espai amb un gran potencial que “volem continuar millorant per al seu ús com un lloc de convivència”.

En aquest sentit, Benlloch ha anunciat algunes de les accions que s’han realitzat i unes altres que estan en projecte dins del pla de millora contínua de la CEM. D’una banda, SPV, en col·laboració amb la Regidoria d’Esports, treballa per a habilitar una infraestructura de serveis (clavegueram, instal·lació elèctrica i tecnològica,…) permanent amb l’objectiu de facilitar la realització d’esdeveniments en el passeig interior que travessa el recinte. “Aquest any passat ja vam celebrar ací la Fira d’Abril i va ser tot un èxit, per la qual cosa ens hem posat a treballar perquè aquesta zona compte amb tots els serveis necessaris per a albergar fires o esdeveniments que s’adapten a les característiques del recinte”, ha detallat el primer edil.

Així mateix, Benlloch ha apuntat que des de la seua obertura també s’han realitzat actuacions d’estalvi energètic, tant en l’enllumenat per a incorporar “lluminàries d’última generació” com en la font, que “durant un temps va estar tancada per diferents problemes relacionats amb l’ús d’energia però que hem reobert” i el manteniment de la qual també s’inclourà a partir d’ara en el nou contracte que SPV ha licitat per a la conservació de totes les fonts de la ciutat.

Finalment, una de les accions “més potents”, segons ha explicat l’alcalde, que es durà a terme en els pròxims dies serà una prova pilot per part d’una empresa col·laboradora del SPV que consistirà a aprofitar el cablejat elèctric de la CEM per al seu ús com a tecnologia de la comunicació de manera que “a través d’una aplicació es podrà controlar la intensitat de les lluminàries, el consum, actuar amb major rapidesa en cas d’avaries, etc.”. Una experiència que reforça l’aposta de Vila-real per l’aplicació de noves tecnologies i que “ens podria situar com una ciutat referent en aquesta mena de proves pilot”, ha recalcat l’alcalde.

Cal recordar que la visita a la CEM forma part del pla de proximitat de serveis administratius que s’ha iniciat hui amb la jornada de treball amb els responsables de Serveis Públics, “en la qual hem fet un repàs en totes les àrees per a millorar, hem aportat idees i més endavant ens examinarem per a veure si hem superat tots els reptes marcats”, ha explicat el regidor de l’àrea Francisco Valverde.
L’alcalde ha avançat que el calendari de visites continuarà amb Serveis Socials, Esports i Economia, delegacions que representen el 80% del pressupost municipal, i que el pla de proximitat es traduirà en “dues reunions anuals fixes, una a l’inici de l’any per a marcar objectius i una altra a final d’any per a avaluar resultats i apuntar projectes de cara al nou pressupost”.

“És evident que jo mantinc una coordinació i contacte permanents amb totes les regidories però ara he volgut reprendre aquestes accions de proximitat després de dos anys en què, a causa dels processos electorals que hem encadenat, especialment a nivell nacional, ens hem vist obligats a aparcar aquestes iniciatives per l’obsessió d’alguns partits de confondre-ho amb electoralisme i de presentar denúncies davant la Junta Electoral”, ha conclòs el primer edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari