Vila-real millora les connexions de la ronda Sud-oest amb la ciutat gràcies a una nova subvenció de l’Ivace

Vila-real millora les connexions de la ronda Sud-oest amb la ciutat gràcies a una nova subvenció de l’Ivace
03/12/2021 -

Vila-real garanteix la connexió de la ronda Sud-oest amb la ciutat a través d’un dels tres nous projectes de millora de zones industrials que es desenvolupen gràcies a una subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace). L’alcalde, José Benlloch, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, han visitat hui aquests treballs al costat dels tècnics municipals i representants de l’empresa Pavasal, adjudicatària del projecte. “Es tracta d’una inversió xicoteta però fonamental per a connectar la ciutat amb un projecte històric com és la ronda Sud-oest, que ens ajudarà a desenvolupar la nova Vila-real del segle XXI”, ha destacat l’alcalde.

L’obra que s’està desenvolupant suposa una inversió de 246.232 euros per a l’adequació de les interseccions del camí Carretera, camí Artana i travessia Betxí amb les rotondes de la ronda Sud-oest de manera que es garanteix la connexió viària amb la ciutat a través de les àrees industrials confrontants. Benlloch ha incidit en la importància històrica de la ronda, que facilitarà l’accés a la ciutat i solucionarà els problemes de trànsit pesat per les avingudes Alemanya i Itàlia, a més de ser una via de vertebració comarcal. El primer edil ha recordat que “la ronda s’obrirà al trànsit en breu i mentre solucionem l’enllaç amb la N-340, en el qual estem treballant, hem de garantir les infraestructures que facen que la ronda puga connectar amb la ciutat”.

Benlloch ha recordat que els tres projectes que en aquests moments s’executen en col·laboració amb l’Ivace ascendeixen a 640.000 euros i formen part de les accions que en els últims anys ha anat impulsant l’Ajuntament per a la reindustrialització de la ciutat. A més de la millora de les connexions amb la roda també s’està actuant a l’entorn de l’estació de Renfe, on el consistori treballa en la promoció d’un clúster agroalimentari; així mateix, el tercer dels projectes subvencionat per l’Ivace permetrà donar continuïtat a les millores implantades ja en el polígon de la carretera d’Onda.

“Durant aquests deu anys hem treballat intensament en el pla de reindustrialització per a evitar que les indústries marxen, per a fer possible que les empreses puguen ampliar i també que arriben noves indústries a la nostra ciutat”, ha subratllat Benlloch qui ha assenyalat que fruit d’aquesta política el padró d’unitats fiscals d’IBI ha crescut en 1.697 noves unitats, la majoria d’elles industrials “el que explica per què recaptem ara més diners per la contribució”. A més, l’alcalde ha posat l’accent que Vila-real continua sent, per tercer any consecutiu, la ciutat de més de 40.000 habitants amb menys atur de la Comunitat. “Anem pel bon camí i estem aconseguint equilibrar la gestió del passat, el present i el futur, fent front a l’herència de l’urbanisme del PP, que ja ens ha costat 33 milions d’euros, sense renunciar a les oportunitats que ens ofereixen els fons europeus i les inversions que necessita la nova Vila-real del segle XXI”.

Benlloch ha agraït el treball del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament així com a l’empresa Ingestec, adjudicatària del contracte de l’oficina tècnica de reindustrialització, i a l’empresa Pavasal, que desenvolupa els tres projectes de modernització de zones industrials que estan en marxa en aquests moments.

Per part seua, el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha recordat que des de 2018 l’Ajuntament ha invertit més de 3,2 milions d’euros en actuacions de modernització en àrees industrials per a millorar la competitivitat “gràcies a una profitosa col·laboració amb l’Ivace”. Antonio González, responsable de l’empresa Pavasal, ha subratllat que el projecte de millora de les connexions de la ronda amb els camins Betxí, Carretera i Artana suposa una “actuació xicoteta, però de gran importància” per a comunicar la ronda amb la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari