Vila-real millora la seguretat i amplia l'aparcament en la zona de Corts Valencianes i Alfons el Magnànim

Vila-real millora la seguretat i amplia l'aparcament en la zona de Corts Valencianes i Alfons el Magnànim
26/02/2021 -

El departament de Mobilitat de l’Ajuntament de Vila-real està duent a terme un projecte de reordenació del trànsit i ampliació de la zona d’estacionament a l’entorn dels carrers Corts Valencianes i Alfons el Magnànim. Amb motiu de les obres d’asfaltatge executades en aquest últim vial, des de l’àrea de Mobilitat que dirigeix el regidor Emilio M. Obiol han realitzat un estudi de la zona tant per a senyalitzar les places d’estacionament com per a solucionar altres manques en matèria de seguretat viària.

“En aquest barri, ens trobem amb un problema d’accessibilitat i connectivitat deficients, la qual cosa ha derivat en un cert caos circulatori i falta de places d’estacionament”, explica Obiol. El responsable de Mobilitat indica que, “per aquest motiu, com a part del Pla Municipal d’Ampliació i Millora de l’Aparcament a Vila-real, s’ha treballat en una reordenació, que també implicarà una solució als problemes de falta de seguretat en alguns encreuaments, pel fet que diversos d’aquests vials tenen una doble direcció”. Sota aquesta premissa, el projecte contempla assimilar el tipus de circulació viària a la de la resta de la ciutat, amb carrers d’un únic sentit.

Aquesta mesura, a més millorar la seguretat, permetrà crear noves places d’aparcament en implantar l’estacionament en bateria invertida, sistema d’espiga, guanyant un total de 115 places, a més de 7 places per a vehicles de mobilitat reduïda i una zona per a estacionament de motocicletes.

Així mateix, com a projecte pilot, en els encreuaments s’implanta un sistema d’encreuaments enfrontats. Tal com expliquen des del departament de Mobilitat, això significa que, en les interseccions en forma de creu els vehicles mai poden continuar de front, sinó que estan obligats a girar a la dreta o a l’esquerra. Aquest funcionament evita punts de conflicte i possibles accidents ja que, en ser obligatori el gir, mai hi ha risc de col·lisió amb un altre vehicle que circule en direcció contrària. Aquestes mesures es consideren especialment necessàries ja que es tracta d’una zona residencial i pròxima al jardí i el col·legi Botànic Calduch, que registra una important circulació de vehicles.

Entre les millores realitzades en matèria de mobilitat en aquesta zona també destaca la senyalització de la zona per a vianants al carrer Alfons el Magnànim, en el tram entre Enric Valor i Manuel Sanchis Guarner, ja que en la major part no compta amb vorera i d’aquesta manera es garanteix la seguretat dels vianants. També s’han senyalitzat les zones de circulació d’aparcament de vehicles. Cal recordar que en aquest vial, el departament de Serveis Públics ha dut a terme recentment una obra d’asfaltat, per a donar resposta així a les peticions veïnals. Aquesta actuació forma part d’un pla de millora de diferents trams de 18 vials de la ciutat en aquells punts en els quals s’ha detectat una major deterioració, amb la finalitat de garantir la seguretat viària, i que s’ha executat amb càrrec al contracte de manteniment de vies urbanes i rurals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari