Vila-real aprovarà una modificació del pressupost de 6 milions per a adaptar-lo a la desescalada i cofinançar projectes

Vila-real aprovarà una modificació del pressupost de 6 milions per a adaptar-lo a la desescalada i cofinançar projectes
18/05/2021 -

Vila-real adaptarà el pressupost municipal a les necessitats de la desescalada i al cofinançament de projectes imprescindibles per al desenvolupament de la ciutat a través d’una modificació de crèdit de prop de 6 milions d’euros que s’aprovarà en una pròxima sessió plenària. Aquesta reestructuració “potent” dels comptes de 2021, aprovats de manera definitiva fa a penes un mes, respon a una triple motivació, segons ha detallat l’alcalde, José Benlloch. En primer lloc, l’equip de govern ha detectat la necessitat “d’adaptar el pressupost al ritme de desescalada, que s’està produint de forma més ràpida del que es preveia, a causa de l’avanç de la vacunació i una evolució positiva de la pandèmia”. Per això, el consistori també ha de fer passos avant i com a exemple l’alcalde ha citat el trasllat del servei d’Atenció i Tràmits a la planta baixa del rehabilitat edifici del Gran Casino, per a millorar l’atenció a la ciutadania i ampliar l’espai disponible en les dependències municipals, alguna cosa que facilitarà la progressiva reincorporació al treball presencial del personal municipal que encara està realitzant teletreball degut a la pandèmia.

D’altra banda, la modificació del pressupost també permetrà que l’Ajuntament puga fer front a la seua aportació econòmica en diferents projectes que altres administracions estan desenvolupant o activaran d’ací a poc temps a la ciutat. És el cas de l’adequació de l’entorn de l’estació de ferrocarril per a la construcció d’un intercanviador de transports, un projecte que duu a terme Renfe, però que ha de completar-se amb una intervenció municipal que rondarà els 225.000 euros; el consistori també garantirà una partida pressupostària per a la rehabilitació de l’alqueria de Botànic Calduch, una vegada que la Diputació de Castelló ha confirmat que finançarà el projecte per a completar la zona enjardinada a través del Pla 135, amb una aportació de 126.000 euros. “Es tracta de projectes imprescindibles per al desenvolupament i millora de la qualitat de la vida a la ciutat que requereixen cofinançament per part de l’Ajuntament”, ha remarcat Benlloch, qui ha apuntat altres necessitats que justifiquen la modificació del pressupost com “l’adquisició del solar per al quart institut, de manera que puguem posar el terreny a la disposició de la Conselleria d’Educació com més prompte millor”.

En tercer lloc, l’equip de govern pretén avançar-se a l’arribada de fons de la Unió Europea disposant ja en el pressupost de consignació econòmica per a fer front a cofinançament de futurs projectes en el marc de la reconstrucció post covid-19. “Sabem que arribarà una injecció econòmica important d’Europa i una gran part serà per a la rehabilitació d’edificis públics amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, amb subvencions que poden arribar al 80% del cost dels projectes, però les administracions beneficiàries haurem d’avançar la inversió”, subratlla l’alcalde. Vila-real té en cartera l’adequació de l’edifici dels antics jutjats per a reubicar les dependències de la Regidoria d’Economia, així com el departament de Tresoreria, un projecte que s’emmarcaria en aquest cofinançament de la mà de la UE.

Finalment, Benlloch també ha explicat que la ràpida desescalada que s’està produint fa necessari completar les partides de despesa corrent de les regidories per a fer front a les activitats dels pròxims mesos, que s’intensificaran a mesura que la pandèmia remeta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari