Vila-real celebra l'Ofrena a Sant Pasqual i la Nit de la Xulla

Fins al 22 de maig, penyes, veïnat i visitants celebren les Festes de Sant Pasqual dos anys després

Vila-real celebra l'Ofrena a Sant Pasqual i la Nit de la Xulla

Vila-real viu hui un dia especial amb la celebració de l’Ofrena a Sant Pasqual i la tradicional Nit de la Xulla, declarada Festa d’Interés Turístic Provincial. Sens dubte, dos dels actes més assenyalats de les Festes de Sant Pasqual, que han inundat de festa la ciutat des del divendres i continuaran amb la programació fins diumenge que ve.

La jornada d’aquest dilluns tornarà així a omplir els carrers de veïns i veïnes al llarg de tot el dia per a gaudir del programa d’activitats. Ja a les 12.30 hores, se celebrarà l’entrada de vaques pels carrers Zumalcárregui, Salvador, Josep Ramon Batalla i Raval del Carme, i se soltaran aques en la zona de cadafals.

Un dels actes més emotius començarà havent dinat. En l’encreuament del carrer Cova Santa i la plaça Major, es concentraran penyes, entitats, veïns i veïnes per a participar en l’ofrena a les 16.15 hores. L‘ofrena a Sant Pasqual començarà a les 17.00 hores i passarà per la plaça Major, plaça Vila, carrer Major Sant Jaime, Sant Pasqual i la plaça Sant Pasqual, on veïns, veïnes, penyes i entitats depositaran el seu ram per a confeccionar el tradicional tapís floral.

A les 21.00 hores, començarà la Nit de la Xulla pels carrers de la ciutat. Una tradició que en 2019 va ser declarada d’Interés Turístic Provincial i que cada any reuneix milers de veïns a la nit entorn de les brases, acompanyats per música de xaranga que recorre la ciutat.

Per a amenitzar encara més la nit, al carrer Pietat, 20, el Grup Taranto actuarà en concert, mentre que al carrer de l’Exèrcit, 3, se celebrarà la nit de ball de la xulla amb l’actuació de Twins Group. El recinte de la Marxa oferirà, a les 01.00 hores, el Showman del Serrucho.

Demà: concurs d’empedrats i processó

Per a demà dimarts, Vila-real tindrà també actes tradicionals multitudinaris. A les 14.00 hores, la millor pirotècnia de Martí farà retombar la ciutat en la plaça de la Panderola amb la mascletà, i a les 18.30 hores, Sant Pasqual eixirà en processó pels carrers Sant Pasqual, Mare de Déu de Gràcia, Bayarri, Sant Roc, Sant Antoni, Cervantes, plaça Major, plaça de la Vila, Major Sant Jaume, Sant Pasqual i, de nou, plaça de Sant Pasqual.

A les 21.30 hores la gastronomia tornarà a ser protagonista amb el concurs d’empedrats en el Recinte de la Marxa. Tal com ha informat l’ajuntament, a eixa hora començarà el repartiment de lots i a les 22.00 hores se celebrarà el Concurs d’empedrats de Vila-real 2022 amb les penyes, al qual li seguirà una macrodiscomòbil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari