Vila-real organitza la segona fira d'adopció animal per a conscienciar sobre el benestar de les mascotes

Vila-real organitza la segona fira d'adopció animal per a conscienciar sobre el benestar de les mascotes
24/09/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real, a través de les regidories de Proximitat i Sanitat, impulsa la segona fira d’adopció animal en col·laboració amb l’associació Huellas Callejeras. L’esdeveniment se celebrarà aquest diumenge, 26 de setembre, a l’aparcament situat enfront del Palau de Justícia, a l’avinguda de Matilde Salvador. La regidora de Proximitat, Miriam Caravaca, ha explicat que l’objectiu d’aquesta jornada és “a més de fomentar les adopcions, educar a les famílies perquè siguen conscients que els animals no són joguets, que sàpien la responsabilitat que suposa tindre un animal de companyia, al qual no es pot abandonar quan arribe l’estiu o les vacances”.

Des de l’associació Huellas Callejeras, Mariam Iserte ha agraït el suport de l’Ajuntament de Vila-real, ja que “aquest tipus de fires ajuden a donar visibilitat a les mascotes per a la seua adopció, sobretot als animals adults”. La jornada començarà a les 10.00 hores i comptarà no sols amb les desfilades per a mostrar als animals, sinó també amb activitats per als més xicotets com a tallers, conta contes, màgia, globoflèxia, classe de zumba, una xarrada sobre consells per a l’adopció de mascotes i acabarà amb un sorteig de regals entre la gent que hi haja participat. En total, participaran prop de 20 associacions de tota la província, tant de gossos com de gats.

Per part seua, la primera tinenta d’alcalde i regidora de Sanitat, Silvia Gómez, ha recordat l’obligació d’inscriure als gossos en el registre municipal, que en aquests moments compta amb 751 gossos, dels quals 350 corresponen a races perilloses, i ha fet una crida als propietaris de mascotes perquè “registren als seus animals en el cens municipal, si no ho han fet, ja que s’exposen a una sanció de la Policia Local”. Gómez ha repassat les principals accions que durant els 10 anys de govern del canvi s’han impulsat en matèria de benestar animal, com l’Ordenança de convivència ciutadana, en la qual s’inclouen mesures per a la protecció de les mascotes, entre elles la creació del registre municipal. També ha recordat que l’Ajuntament manté convenis amb les associacions locals Gats de Barri i SOS Manada, que treballen per la protecció de les mascotes. En matèria de dotacions, la regidora ha ressaltat la creació de cinc parcs canins des de 2011 i ha explicat que en aquests moments es treballa en la ubicació d’un refugi per a gats. Finalment, Gómez ha agraït la col·laboració de Vox, ja que l’organització d’aquesta segona edició de la fira d’adopció animal va sorgir arran d’una proposta d’aquest grup municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari