Vila-real perfila el seu dispositiu per a iniciar la vacunació massiva a personal de centres educatius

L’assaig de la vacunació massiva prevista per a l’abril es realitzarà en el Centre de Congressos, Fires i Trobades en la ciutat

Vila-real perfila el seu dispositiu per a iniciar la vacunació massiva a personal de centres educatius
15/03/2021 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, s’han reunit aquest matí amb el gerent de l’àrea de salut de la Plana, Miquel Rovira, i responsables sanitaris del departament per a perfilar el dispositiu especial de la vacunació massiva, que arrancarà aquesta mateixa setmana en el Centre de Congressos, Fires i Trobades amb la immunització dels docents de Vila-real i municipis de l’entorn. La trobada, emmarcada en la Mesa de coordinació del procés de vacunació massiva constituïda la setmana passada, ha comptat també amb els directors mèdic, econòmic i d’Infermeria del departament i els coordinadors mèdics i d’infermeria dels centres de salut de Vila-real, a més del regidor de Congressos, Diego A. Vila, el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i els tècnics municipals de Congressos i de Mobilitat.

“Hem pogut comprovar com està avançant tot el procés d’adaptació del Centre de Congressos com a punt de vacunació massiva i perfilar algunes qüestions referents al dispositiu de mobilitat i accessos del recinte, perquè tot estiga preparat de cara al fet que, dijous que ve, arranque la immunització dels docents i continuar avançant, d’aquesta manera, en guanyar la batalla definitiva contra el virus”, assenyala l’alcalde. Després de la reunió de coordinació en la prefectura de la Policia Local, els regidors i responsables sanitaris s’han traslladat al Centre de Congressos per a comprovar la distribució d’espais i el condicionament del recinte, on s’habilitaran 11 boxs de vacunació en els quals està prevista la inoculació de la vacuna a més d’un centenar de persones cada mitja hora. Al centre d’immunització de Vila-real es desplaçaran docents tant dels centres educatius de la ciutat -dels nivells de primària, secundària i infantil- com d’altres municipis veïns, com Nules, Betxí, Montanejos o Artana, entre altres.

“Volem agrair una vegada més la dedicació de tot el personal del departament de salut de la Plana en aquesta lluita diària contra la pandèmia. Emprendrem ara un procés esperançador i delicat, en el qual tant els professionals sanitaris com tota la ciutadania han de saber que tenen a l’Ajuntament del seu costat”, agrega la regidora de Sanitat, qui assenyala també que els responsables de salut de la Plana han destacat la col·laboració del consistori en la lluita contra el virus.

Juntament amb el desplegament d’un operatiu especial que implica diversos departaments i la creació d’una Mesa de coordinació, el govern local ha posat a la disposició de les autoritats sanitàries tots els recursos municipals per a garantir la major eficàcia i agilitat en el procés de vacunació massiva. Entre altres, s’ha cedit a la Conselleria de Sanitat el Centre de Congressos per al seu ús com a espai d’immunització contra la covid-19 per a tota la població; cessió que es produeix després de l’habilitació del Centre de Tecnificació Esportiva com a hospital auxiliar i l’alberg com a espai segur per a l’ús de temporers agrícoles afectats pel virus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari