Vila-real perfila la reactivació de la programació cultural a l'abril

Vila-real perfila la reactivació de la programació cultural a l'abril
27/03/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real treballa per a reactivar de manera progressiva el pols de la programació cultural durant aquest mes d’abril, sempre que l’evolució de la situació sanitària per la pandèmia ho permeta, amb activitats literàries, teatrals, a més de dansa i música. El departament de Cultura que dirigeix la regidora Rosario Royo perfila una proposta sota el lema ‘La cultura com a motor transformador’, seguint la línia d’acció que ha guiat a l’equip de govern des de l’inici de la pandèmia de mantenir el suport al sector i, de manera especial a les companyies locals, amb la programació d’activitats culturals en els moments en els quals les condicions de l’emergència sanitària ho han permés. Això s’ha traduït en una inversió d’1,5 milions d’euros en 2020 en l’àrea de Cultura i Museus, “la prova que hem estat treballant i en contacte permanent amb les nostres companyies locals per a programar activitats sempre que ha sigut possible i així ho continuarem fent, des de la prudència i la responsabilitat, però conscients que la cultura també genera economia a la nostra ciutat”, afirma Royo.

A més de continuar actives l’exposició del festival TEST, en el Convent, espai d’art, la mostra del pintor Llorens Bort en el Museu de la Ciutat Casa de Polo, i l’exposició Mirades en el Mural de l’art visual de la plaça Major, Cultura prepara, en l’apartat de festivals, una proposta creativa entorn de la literatura, dirigida al públic infantil, amb motiu de la celebració del Dia del Llibre, el 23 d’abril. Es tracta del Festivalet, una iniciativa que es desenvoluparia el 24 d’abril, complint amb els corresponents protocols de prevenció per la covid-19, de la mà de la productora Metrònom i en col·laboració amb l’editorial Onada. El Festivalet constaria de diverses actuacions musicals, contacontes i tallers sobre còmics i animació a la lectura, tot amb l’objectiu de fomentar la literatura i la música en valencià entre els més xicotets, així com mantenir vives els costums i jocs tradicionals.

També entorn de la celebració del Dia del Llibre, s’han programat altres activitats com les presentacions literàries dels poemaris de Sebastià Pastor i l’obra Més fusta, de Domingo Font i Marcelo. A més, si l’evolució de la pandèmia ho permet, es preveu la celebració del festival literari Vila-real Negra, del 23 al 30 d’abril.

L’activitat a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner també podria tornar aquest pròxim mes amb la proposada Cremallera, de la companyia La Medusa, programada per al 17 d’abril. La celebració del Dia Internacional de la Dansa o les audicions del Conservatori de Música Mestre Goterris completarien les activitats culturals del mes d’abril.

De manera paral·lela, com ja va anunciar la regidora Rosario Royo, el departament està també en procés de licitació del programador cultural, que s’adjudicarà en breu, i té ja en cartera “activitats i projectes molt interessants de gent de Vila-real, com una nova obra de Sergio Caballero, el festival Vila-real en Dansa, actuacions de Xarxa Teatre o Visitants, diversos llibres i exposicions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari