Vila-real impulsa un pla pilot de proximitat de l'atenció a la ciutadania per a acostar tràmits municipals als barris

Aquesta ‘oficina mòbil’ d’Atenció i Tràmits es desplaçarà a les seus veïnals per a facilitar el servei de cita prèvia i canalitzar informació municipal

Vila-real impulsa un pla pilot de proximitat de l'atenció a la ciutadania per a acostar tràmits municipals als barris
27/03/2022 -

Acostar el servei d’atenció i tràmits als barris de la ciutat. Amb aquesta premissa la Regidoria de Proximitat de l’Ajuntament de Vila-real posa en marxa un pla pilot de proximitat en l’atenció a la ciutadania que desplaçarà una ‘oficina mòbil’ a les seus veïnals per a “facilitar el servei de cita prèvia, informar la població sobre diferents tràmits municipals, resoldre dubtes i recaptar propostes o incidències, i que l’atenció a la ciutadania estiga una mica més a prop, sobretot dels veïns i veïnes que puguen tindre dificultat d’accés a les dependències centrals del consistori per problemes de mobilitat o a la gestió telemàtica, a causa de la bretxa digital”.

La regidora de Proximitat i Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, ha anunciat aquest pla pilot, que es desenvoluparà de dilluns a divendres en horari de 9.30 a 13.30 hores a les seus veïnals, gràcies a la col·laboració de les associacions de veïns, com un primer pas per a, en el futur, implantar el projecte d’oficines de districte anunciat per l’alcalde de la ciutat, José Benlloch. En aquesta primera fase, una treballadora del departament d’Atenció i Tràmits, que ha sigut contractada per l’Ajuntament en el marc de programa d’ocupació Ecovid per a persones desocupades a conseqüència de la crisi per la pandèmia, es desplaçarà cada dia de la setmana a un dels barris per a prestar aquest servei d’informació i atenció a la ciutadania. Caravaca explica que “es tracta d’una iniciativa que teníem prevista des d’abans de la pandèmia, però ens vam veure obligats a posposar-la; ara, amb la millora de la situació sanitària, ja podem iniciar aquest procés per a obrir encara més l’Ajuntament als barris”. Sobre aquest tema, Caravaca subratlla que “es tracta sobretot de facilitar que els veïns i veïnes puguen sol·licitar la cita prèvia a través d’aquesta ‘oficina mòbil’, a més de facilitar-los informació sobre tràmits municipals i agilitar, en la mesura que siga possible, la relació de la ciutadania amb l’Ajuntament”.

El pla pilot, que començarà a funcionar a partir d’abril, contempla la prestació d’aquest servei en les seus dels barris del Pilar (dilluns), Sant Ferran (dimarts), el Progrés (dimecres) i l’Hospital (dijous). L’horari serà de 9.30 a 13.30 hores. “D’aquesta manera, acostem als principals districtes de la ciutat aquest servei d’atenció i informació a la ciutadania, pensat per a tota la població però de manera especial per a les persones que tinguen més dificultats de relació amb el consistori, tant per problemes de mobilitat com també per la falta de coneixements informàtics per a realitzar gestions de manera telemàtica, a causa de la bretxa digital”.

D’altra banda, dins d’aquest mateix pla, la regidora de Proximitat també es desplaçarà als barris per a realitzar gestions d’atenció a la ciutadania un dia a la setmana com “una manera d’estar encara més present en el dia a dia dels nostres veïns i veïnes, escoltar i recaptar les seues peticions o suggeriments, així com fer arribar tota la informació municipal que puga ser del seu interés”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari