Vila-real treballa per a donar impuls a la casa-museu de Llorens Poy i fer possible la seua futura adquisició

Martí ha visitat les dependències al costat de l’alcalde per a conéixer el llegat de l’artista

Vila-real treballa per a donar impuls a la casa-museu de Llorens Poy i fer possible la seua futura adquisició
08/08/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real treballa per promocionar el llegat i la casa-museu de l’escultor i pintor Vicente Llorens Poy així com per a fer possible, en els pròxims anys, l’adquisició d’aquest immoble per a la seua incorporació al patrimoni de la ciutat. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha tingut ocasió de mostrar al president de la Diputació, José Martí, aquesta casa-museu que des de 2015 està cedida al consistori a través d’un contracte de lloguer i que, en opinió de Benlloch, “constitueix una vertadera joia per atresorar l’important llegat artístic que va deixar el nostre fill predilecte Vicente Llorens Poy, qui sempre va tindre la il·lusió que la seua casa es convertira en un museu i que el poguérem compartir i gaudir tots i totes”.

L’alcalde ha explicat que en els últims anys s’ha realitzat una important labor per part de la Regidoria de Cultura, juntament amb els nebots de l’artista, Antonio Carlos i José Vicente Llorens Lara -als qui Benlloch ha agraït la seua col·laboració- amb l’objectiu de realitzar l’inventari i catalogació de tota l’obra i elaborar un projecte museístic en el conjunt de l’immoble compost pel jardí, la capella, les sales i el taller. “Els diners que hem destinat al lloguer de la casa-museu en aquests cinc anys van a compte d’una futura adquisició”, ha detallat Benlloch, qui ha afegit que “també s’estudia la creació d’una fundació que porte el nom de Vicente Llorens Poy per a donar a conéixer el seu llegat i impulsar estudis sobre la seua vida i la seua obra”.

L’alcalde ha reconegut que amb la situació financera de l’Ajuntament “no és fàcil” dur a terme aquest projecte però ha assegurat que “com tots els grans projectes haurem de fer-ho per fases i a poc a poc”. A més, també ha assenyalat que “és una oportunitat per a ampliar el patrimoni de la província i la Comunitat” pel que ha obert la porta a la col·laboració d’altres institucions. En aquest sentit, la visita del president de la Diputació ha servit per a plantejar la possibilitat de comptar també amb l’ajuda de la institució provincial.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat per la seua part la “gran joia cultural que suposa, no ja només per a Vila-real, sinó per a tota la província, la casa-museu Llorens Poy”. Martí, que ha realitzat una completa visita de les instal·lacions al costat de l’alcalde, José Benlloch, i el regidor de Turisme, Diego A. Vila, assegura haver-se quedat “impressionat” per la “qualitat del llegat de l’artista vila-realenc”, per la qual cosa no ha dubtat a donar suport al primer edil del municipi en la seua aposta per a promocionar-lo “perquè pot i deu ser un producte singular per a impulsar les propostes turístiques i culturals de Vila-real”.

En l’actualitat, la casa-museu de Llorens Poy es pot visitar en grups reduïts sol·licitant cita prèvia a través de l’Oficina de Turisme, encara que la intenció de l’Ajuntament és potenciar encara més l’ús cultural i turístic d’aquest recinte. En el seu interior es conserva gran part de l’obra de l’artista així com la important col·lecció que al llarg de la seua vida va adquirir, sobretot d’imatgeria i orfebreria religiosa, així com de peces de ceràmica. En el recorregut per les seues sales es poden trobar peces des del gòtic fins al segle XX, així com peces del seu mestre, l’escultor José Ortells. A més, també es conserven motles i rèpliques d’algunes de les obres que va realitzar per a la ciutat, com l’estàtua de Jaume I, l’escultura del Llaurador o l’important treball que l’escultor va realitzar en la basílica de Sant Pasqual, entre altres, a més de les escultures de l’al·legoria de la història de Castelló o de Jaume I a Almassora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari