Vila-real presenta una nova edició del curs d'Agricultura Ecològica per a garantir un futur sostenible

Vila-real presenta una nova edició del curs d'Agricultura Ecològica per a garantir un futur sostenible
28/01/2020 -

El curs d’Agricultura Ecològica organitzat per Temps de Sembra en col·laboració de la Regidoria d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica i Energètica i Medi Ambient, la Fundació Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa Catòlica-Agrària, prepara la seua vuitena edició, amb l’objectiu de contribuir al “desenvolupament d’una agricultura sostenible en el temps, que ens permeta construir un futur sostenible i reduir el canvi climàtic”, ha explicat el regidor José Ventura Chalmeta. El responsable de Medi Ambient ha presentat, juntament amb els representants de Temps de Sembra, Anna Claramonte i Pepe Barrachina, aquesta nova edició, que tindrà lloc els dies 1, 8, 15 i 22 de febrer, de 9.30 a 13.30 h, en el centre de l’IVIA –antiga capacitació agrària- .

“Amb aquest curs volem conscienciar sobre la importància d’usar aquest tipus d’agricultura, perquè és la garantia del nostre futur”, ha incidit Anna Claramonte, coordinadora de les sessions. La formació, destinada especialment a la gent jove de Vila-real que tinga interés en l’agricultura ecològica, té un preu general de 50 euros i un cost reduït de 25 euros per a les persones estudiants, parades o jubilades. “És un curs molt fàcil i complet, perquè aportem informació, formació i la pràctica necessària per a poder aplicar els coneixements”, assegura Claramonte. La matrícula es pot formalitzar en l’edifici de la Fundació Caixa Rural de Vila-real, que divendres que ve (19.00 hores) acollirà la presentació oficial del curs, oberta a tot el públic.

La formació, per la qual ja han passat més de 200 alumnes i alumnes en les seues edicions anteriors, compta amb quatre sessions teòriques i pràctiques, i abordarà els orígens, conceptes i diferències entre l’agricultura ecològica i la industrial, la fertilització de la terra, i les tècniques i procediments contemplats en la normativa de la Unió Europea. “Enguany incidirem més en la pràctica, que es realitzarà després de cada sessió teòrica, perquè la gent puga aplicar la informació amb més facilitat”, ha explicat Pepe Barrachina, director i formador del curs.

A més de les sessions formatives, el curs també comptarà amb tres conferències externes, obertes al públic, i una eixida a terreny, encara per determinar. Les aportacions recollides del curs, com ja és habitual en les anteriors edicions, tenen finalitats no lucratives i aniran destinades a una associació o ONG.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari