Vila-real impulsa el primer certamen de vídeo viral per a promoure relacions saludables: 'Igualtat i acció'

Vila-real impulsa el primer certamen de vídeo viral per a promoure relacions saludables: 'Igualtat i acció'
24/03/2021 -

La Regidoria d’Igualtat ha llançat el primer certamen de vídeo viral Igualtat i acció! En el marc de la 19a edició de la campanya de prevenció de la violència de gènere en els instituts de la ciutat. La regidora d’Igualtat, Rosario Royo, ha explicat que enguany, a causa de la pandèmia i després de l’èxit d’anteriors propostes com ‘Besa’m’ o ‘Com quedem?’, la campanya s’ha reinventat i pretén acostar-se als joves a través de l’audiovisual i les xarxes socials, “parlant el seu llenguatge i entrant en aquells espais en els quals ells interactuen”. Per això, s’ha organitzat el primer certamen de vídeo viral Igualtat i acció! Sota el lema ‘L’amor no necessita proves’ dirigit a l’alumnat de tercer i quart d’ESO. “Hem detectat que al voltant dels 13 o 14 anys s’estan formant ja noves relacions i volem que nasquen en igualtat i que siguen relacions saludables”, apunta Rosario Royo. La regidora subratlla que l’objectiu d’aquesta iniciativa és que “els i les joves prenguen consciència que l’amor no necessita proves ni accepta xantatges i que han d’anar amb compte amb els continguts que comparteixen en les seues xarxes socials per a evitar que es faça un mal ús”. “Moltes vegades són fotografies que es realitzen de manera inconscient i que després acaben sent objecte d’una mala utilització i causen mal”, insisteix.

El creador audiovisual Xavi Manzanet, qui ha sigut l’encarregat d’organitzar el certamen en col·laboració amb la Regidoria d’Igualtat, explica que va dirigit als joves de tercer i quart d’ESO. Els participants tenen fins al 15 de maig per a crear un contingut audiovisual amb el mòbil: un vídeo de TikTok, un Instagram stories o un contingut per a Facebook, amb una duració de menys d’un minut, en el qual expliquen per què creuen que és perillós tindre en les xarxes contingut del qual es puguen penedir. Les creacions es poden enviar al telèfon mòbil 669 582 343 o al mail televisioclar@gmail.com

A partir del 15 de maig, la Regidoria d’Igualtat compartirà en les seues xarxes socials tots els vídeos participants i els mateixos joves podran votar-los per a triar el premi del públic, dotat amb 100 euros. També s’atorgarà un premi del jurat, dotat amb 200 euros per al guanyador, i un segon premi de 150 euros. “El jurat valorarà quins treballs són els que, amb imaginació, ens ajuden a llançar el missatge i a conscienciar que l’amor no necessita proves”, assenyala Manzanet. A més, també se sortejarà entre els participants un telèfon mòbil i un arc de llum.
La Regidoria d’Igualtat està en contacte amb el professorat dels centres educatius de la ciutat per a explicar-los la campanya i facilitar-los el material necessari perquè puguen ajudar l’alumnat a participar. “El professorat de Vila-real està molt conscienciat en la lluita per la igualtat i contra la violència de gènere i treballem en col·laboració amb ells perquè és l’única manera de continuar avançant pel bon camí”, assegura la regidora, qui anima els i les joves a presentar les seues creacions. “Volem que Vila-real siga una ciutat lliure de violència de gènere i que els nostres joves siguen un exemple de relacions saludables”, conclou la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari