Vila-real prioritza sostenibilitat i eficiència energètica en el nou polígon del clúster de la innovació ceràmica

Vila-real prioritza sostenibilitat i eficiència energètica en el nou polígon del clúster de la innovació ceràmica
05/10/2021 -

El nou projecte del polígon del clúster de la innovació ceràmica introdueix canvis substancials a la urbanització de l’àrea industrial de l’entorn de la CV-20 per a crear un parc empresarial més sostenible i eficient energèticament, en la línia dels objectius de desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030. L’impuls al projecte, que suposa desbloquejar l’antic PAI de la carretera d’Onda reconvertit en un clúster d’innovació ceràmica, es materialitza després d’una dècada de gestions i treball de l’equip de govern i els tècnics municipals. L’alcalde, José Benlloch, ha presidit hui de manera extraordinària la Comissió Informativa de l’àrea d’Oportunitats en la qual s’ha tractat l’exposició al públic de la modificació del conveni urbanístic i del projecte d’urbanització, amb la finalitat de reactivar l’obres d’urbanització que van quedar paralitzades en 2008 durant el govern del Partit Popular i de les quals a penes hi ha executades un 34,4%.

Benlloch ha volgut explicar personalment als grups municipals els detalls del nou projecte, així com escoltar els seus plantejaments sobre aquest tema, d’aquí que haja presidit hui la comissió informativa. “La reactivació d’aquest polígon suposa un pas de gegant dins del Pla municipal de reindustrialització, per a continuar construint la Vila-real del segle XXI, innovadora, moderna i sostenible, i que genere riquesa i oportunitats”, ha subratllat.

Entre les millores que s’introdueixen en el projecte d’urbanització destaca la construcció d’un carril bici que connecte amb la CV-10 i la resta de la xarxa de carrils bici; la instal·lació d’enllumenat led; el redisseny de les zones verdes per a incloure un circuit de running i àrees de pícnic que redunden en un millor servei per als treballadors de les empreses; vials amb sentit únic amb la finalitat d’obtindre un millor trànsit viari per a la coexistència dels vehicles amb la mobilitat ecològica no motoritzada, tal com la bicicleta i els patinets elèctrics; la instal·lació de 10 punts de recàrrega de vehicles elèctrics al costat dels diferents quadres d’enllumenat públic, amb la finalitat d’oferir punts de recàrrega accessibles per a tots els usuaris, la retribució dels quals contribuirà al sosteniment del subministrament elèctric de l’enllumenat; ús de formigó fotocatalític per al pavimentat de voreres, per a la transformació de substàncies nocives en compostos innocus, suposant així una important millora mediambiental; utilització d’asfalt reciclat per al pavimentat de les calçades, amb un mètode innovador i minimitzant l’impacte ambiental global que produeix la fabricació de l’aglomerat; entre altres innovacions.

Una vegada tractat en la comissió informativa, el nou projecte d’urbanització, amb un cost d’execució de 44,5 milions d’euros, s’aprovarà en sessió plenària i s’exposarà al públic durant 30 dies per a la presentació d’al·legacions.

L’antic PAI de la carretera d’Onda es va aprovar en Ple el 20 de desembre de 1999, amb una afectació inicial de 2.780.866 metres quadrats de superfície i entorn de 450 propietaris. Arran de la crisi econòmica de 2008 i degut també a la “inacció” del govern municipal del Partit Popular, el projecte va quedar paralitzat. Ara, després d’una dècada de treball es reprén reconvertit en un polígon del clúster de la innovació ceràmica per a donar resposta a les necessitats del teixit industrial de Vila-real i afavorir la implantació de noves empreses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari