Vila-real programa activitats de difusió de la llengua i la cultura valencianes amb motiu del 9 d’Octubre

Vila-real programa activitats de difusió de la llengua i la cultura valencianes amb motiu del 9 d’Octubre
05/10/2022 -

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística, ha preparat entorn de la festa del 9 d’Octubre una programació especial d’activitats culturals posant l’accent en la defensa de la llengua i la identitat valencianes. Les activitats amb les quals la ciutat se suma a la commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana s’estendran des del 6 fins al 28 d’octubre.

“El 9 d’Octubre és el dia de tots els valencians i valencianes, però donar a conéixer i difondre la nostra llengua i tradicions és un treball diari, per això, des de l’Ajuntament hem organitzat diverses activitats i esdeveniments repartits per tot aquest mes d’octubre. De moment i com prèvia al nostre dia gran, el Correllengua escolar ja ha començat a recórrer els col·legis de la nostra ciutat”, explica la regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, i afig que demà dijous, també a manera de prèvia, es durà a terme la primera de les presentacions de llibres d’autors de la nostra terra, amb A mi yo adolescente. Todo lo que me habría gustado saber, de María Ortega.

El dia 7 a les 19.00 hores se celebrarà el Correllengua cívic, que començarà al carrer Bayarri i que acabarà en la plaça Major, on es procedirà a la lectura del manifest a càrrec de Vicent Usó i en acabar es representarà un espectacle d’animació a càrrec de la companyia de teatre local Visitants. Els actes continuaran el 13 d’octubre amb la presentació del nou número de la Revista Font, al jardí del Museu de la Ciutat Casa de Polo i tot seguit, s’inaugurarà l’exposició Lletres antigues universals 1860-1950. El dia 14, a la Casa de Polo, Clara Gil Fortuño presentarà el seu nou llibre Com t’ho podria dir? I el dia 19, Salvador Carracedo, donarà a conéixer el seu llibre Història postal de Vila-real, a la sala de conferències de la Fundació Caixa Rural.

El 27 d’octubre s’inaugurarà l’exposició Joan Simó: Colors que diuen cuses i metalls que evoquen tradicions, a la sala d’exposicions temporals del Convent, espai d’art, i per a acabar la programació, el 28 d’octubre s’ha programat la representació teatral IAIOS. “Aquesta obra forma part de la programació Vent de Tardor, una mostra de teatre de companyies valencianes que s’inicia amb aquesta obra i que s’estendrà fins al mes vinent de desembre”, conclou la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari