Vila-real opta a dos nous programes d'ocupació per a continuar liderant la lluita contra l'atur

Economia sol·licita subvenció per a reeditar els plans Empuju i Explus, que en 2021 han permés la contractació de 48 persones en departaments municipals

Vila-real opta a dos nous programes d'ocupació per a continuar liderant la lluita contra l'atur
26/03/2022 -

L’Ajuntament de Vila-real, a través de l’Agència de Desenvolupament Local, opta a dues noves convocatòries de programes d’ocupació llançades des de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i cofinançades pel Fons Social Europeu. Amb aquests dos nous plans, el consistori pretén consolidar en 2022 la seua estratègia de reducció de la desocupació i creació d’oportunitats que, de la mà dels sectors productius locals, ha convertit a Vila-real en el municipi de més de 40.000 habitants de la Comunitat Valenciana amb menys atur, un lideratge que manté durant prop de 20 mesos.

La intenció del departament d’Economia que dirigeix l’alcalde, José Benlloch, és reeditar els programes Empuju -dirigit a menors de 30 anys- i Explus (abans Ecovid) –destinat a aturats majors de 30 anys- per a donar una oportunitat laboral als beneficiaris en diversos departaments de l’Ajuntament de Vila-real. El consistori ja va obtenir subvenció per a tots dos programes en 2021, la qual cosa va permetre la contractació de 48 persones que en l’actualitat es troben exercint diferents funcions en l’administració local. “Un dels eixos centrals de la nostra acció en matèria econòmica ha sigut sempre la creació d’oportunitats i el foment de l’ocupació, per això no podíem quedar-nos de braços plegats davant la crisi i els desequilibris en l’àmbit laboral generats per la pandèmia”, remarca l’alcalde. Benlloch recorda que “hem apostat fort pels programes d’ocupació, fins al punt que som un dels municipis de la Comunitat que més persones beneficiàries ha aconseguit”.

Així les coses, els plans d’ocupació impulsats per l’Ajuntament de Vila-real sumen prop de 10 milions d’euros en els últims cinc anys. Només en 2021 la xifra va ascendir a 2,3 milions, amb un total de set programes, subvencionats per altres administracions com la Generalitat Valenciana o la Diputació, que van aportar un total de dos milions d’euros. La xifra de persones contractades a través dels diferents plans d’ocupació va arribar a 136 persones l’any passat, un assoliment que Benlloch ha agraït de manera especial al departament d’Economia, pel seu esforç per a aconseguir el finançament d’altres administracions.

“Des de l’Ajuntament intentem aportar sempre tot el que és a les nostres mans per a donar oportunitats d’ocupació a la ciutadania, alguna cosa que, unit a la capacitat d’innovació i superació del teixit econòmic social i al model d’aliança amb la societat civil, ens ha situat com a líders en ocupació en la Comunitat durant els últims 20 mesos, i ens ha valgut el reconeixement per part del mateix president Ximo Puig”, celebra l’alcalde, al mateix temps que reconeix que “malgrat tot, mentre hi haja una sola persona desocupada no podem conformar-nos, i per això continuarem treballant per a aconseguir nous projectes”.

Les persones que estiguen interessades a optar als programes d’ocupació Empuju i Explus hauran d’estar inscrites en l’Espai Labora (antiga oficina SERVEF) i en el cas dels menors de 30 anys també en Garantia Juvenil, i també es recomana la inscripció en portaltreball.vila-real.es per a seguir informat sobre aquests programes. La duració de les contractacions serà de 12 mesos en diferents departaments municipals i la selecció dels beneficiaris es realitzarà en el moment en què la Generalitat Valenciana aprove el finançament dels programes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari