Vila-real promociona els seus festivals i esdeveniments a Fitur

Vila-real promociona els seus festivals i esdeveniments a Fitur
23/01/2020 -

Vila-real ha sigut protagonista hui en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur), on el regidor de Turisme, Diego A. Vila, ha presentat l’oferta de Ciutat de Festivals i Esdeveniments com un dels cinc eixos de l’estratègia turística local. Vila ha desgranat aquests eixos posant l’accent en els més de 20 festivals i esdeveniments que conformen una programació estable al llarg de l’any i que en 2019 van registrar més de 65.000 assistents, consolidant aquesta aposta cultural i turística.

“Presentem en aquesta edició de Fitur una oferta cultural i lúdica mensual, completa i diversa que pot convertir-se en un potent atractiu, juntament amb la resta de productes turístics de la ciutat com són la gastronomia, naturalesa, esport i salut, i turisme religiós”, ha subratllat l’edil. Vila ha incidit en “l’oportunitat” que suposa per a Vila-real la participació en Fitur per a donar a conéixer els fruits del treball realitzat durant les dues últimes legislatures per a dissenyar una estratègia turística basada en el potencial de la ciutat en aquests eixos.

Un d’ells, la marca de Ciutat de Festivals i Esdeveniments, se sustenta sobre la “gran activitat cultural, fruit de la riquesa associativa” que té Vila-real. En total, es comptabilitzen més de 20 propostes anuals: al gener, Auditiva; al febrer, Vila-real Negra; TEST i Màgia x Ací, al març; a l’abril, la Fira d’Abril i els diferents esdeveniments musicals de la Setmana Santa amb Laquima Vere com a referent, a més del Pregó Musical i la Trobada de Guàrdies Romanes i Armats; al maig arriba el Festival Internacional de Teatre de Carrer (FITCarrer) al qual segueixen Vila-real en Dansa i FEN Festival durant el mes de juny; ja durant l’estiu, Vila-real compta amb el festival Plectre a la Fresca, al juliol; a l’agost se celebra Malabara’t amb caràcter biennal i la col·laboració amb el Festival Arenal Sound de Borriana; la Trobada de Danses Populars i Real Jazz es duen a terme al setembre, mentre que a l’octubre la ciutat acull l’Orange City Rock; al novembre acapara el protagonisme Cineculpable, i l’any es tanca amb un intens mes de desembre en el qual es programen el Festival d’Òpera, la Setmana Tárrega, el Festival Coral de Nadales i El Naixement.

A més, des de fa dos anys, a aquesta oferta se suma el pla pilot per a promocionar el Centre de Tecnificació Esportiva com a espai per a festivals i grans esdeveniments. De moment, ja s’han realitzat dues actuacions de primer nivell, Joan Manuel Serrat i Sara Baras, i la intenció de l’equip de govern és donar continuïtat a aquest projecte.

L’aposta turística de Vila-real es completa amb el treball realitzat en les altres quatre àrees que conformen l’estratègia turística del municipi. L’oferta gastronòmica, amb esdeveniments com la Ruta de la Tapa, les jornades d’olla de la Plana, el sopar medieval o la Nit de Xulla, d’interés turístic provincial, ha entrat a formar part enguany de la marca l’Exquisit Mediterrani de la Comunitat. El paratge del Termet i el paisatge protegit del Millars, principal atractiu turístic en l’àmbit de la naturalesa, o el turisme esportiu que té en el Villarreal CF, els clubs locals i l’agenda de competicions els principals baluards, són uns altres dels reclams que Vila-real ofereix al visitant. Oferta en la qual ocupa un paper destacat el turisme religiós, al voltant de la figura de Sant Pasqual i el patrimoni cultural i religiós que atresora la ciutat, com l’església arxiprestal, monument BIC, o la Setmana Santa, d’interés turístic provincial i per a la qual s’ha sol·licitat ja la declaració autonòmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari