Vila-real promourà una eixida laboral per als participants del taller d'agricultura a través de l'explotació de parcel·les abandonades

Vila-real promourà una eixida laboral per als participants del taller d'agricultura a través de l'explotació de parcel·les abandonades
06/02/2020 -

La Regidoria d’Economia activarà un programa pilot d’acompanyament en la inserció laboral dels participants del taller d’agricultura que promourà la seua eixida laboral a través de l’autoocupació amb una empresa agrícola per a l’explotació de parcel·les que actualment es troben abandonades. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha donat a conéixer la iniciativa durant la jornada de treball que ha mantingut amb els responsables del departament d’Economia en el marc del Pla de proximitat de serveis administratius, acompanyat pel regidor de l’àrea, Xus Madrigal.

“Des que vam arribar al govern en 2011 la nostra prioritat ha sigut la lluita contra l’atur”, ha recordat el primer edil, qui ha posat en relleu el treball de la Regidoria d’Economia en els últims anys per al foment de l’ocupació, que s’ha traduït en prop d’un miler de persones beneficiàries dels plans d’ocupació (983) i un total de 8 milions d’euros gestionats de fons municipals i d’altres administracions. Benlloch ha incidit a més en què el 88% dels recursos d’aquest departament es dediquen al foment de l’ocupació, encara que també ha reconegut que “no som conformistes i mentre hi haja una sola persona en atur continuarem treballant i intentant innovar”.

En aquesta línia, ha anunciat el programa pilot per a “acompanyar a les persones beneficiàries dels tallers d’ocupació una vegada finalitzen aquest programa”. Concretament, es treballarà en l’àmbit de l’agricultura, “un sector que ens preocupa” i en el qual, en opinió de l’alcalde, “pot haver-hi una línia de negoci a través de l’agricultura de quilòmetre zero”. Benlloch ha ressaltat el bon acolliment del mercat de productors locals que se celebra cada dijous en la plaça Major i que “evita que el benefici del treball agrícola es quede en els intermediaris de la cadena”.

Així, des del departament d’Economia s’ha decidit impulsar aquest programa pilot, que arrancarà amb els 10 participants de l’actual taller d’ocupació d’agricultura. “Els ajudarem perquè una vegada finalitzen aquest programa puguen tindre un treball a través d’una empresa agrícola que ells mateixos constituirien en la línia del cooperativisme, i que faria possible la recuperació i cultiu de terrenys abandonats en l’actualitat”, ha detallat. Aquest projecte es desenvoluparia de la mà de la societat civil –propietaris de terrenys, Caixa Rural, Comunitat de Regants,…- en la línia de l’aliança social que marca el projecte de l’equip de govern.

“La voluntat és fer un acompanyament a aquestes persones perquè puguen tindre una oportunitat laboral que al mateix temps ens permeta recuperar un sector com l’agricultura i fer front al problema de l’abandó de cultius que durant els anys de l’especulació urbanística es va disparar”, indica l’alcalde.

Per a Benlloch és fonamental la col·laboració en aquest projecte de la societat civil ja que, tal com ha assegurat, “no tinc dubtes que el model d’aliança amb la societat, unit a la lluita contra l’atur que ha liderat l’Ajuntament a través dels plans d’ocupació, i l’impuls de les empreses de Vila-real, ens ha fet ser líders en ocupació”. En aquest sentit, l’alcalde ha reiterat la seua satisfacció perquè Vila-real, amb una taxa d’atur del 12,85%, es consolida com la ciutat de més de 40.000 habitants amb menys atur de tota la Comunitat Valenciana, així com la que més ha reduït la desigualtat en l’últim any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari