Vila-real promou els valors europeus entre quasi un miler d'escolars amb accions divulgatives en la setmana Eurocamp

Vila-real promou els valors europeus entre quasi un miler d'escolars amb accions divulgatives en la setmana Eurocamp
22/11/2021 -

Vila-real celebra la setmana Eurocamp 2021 amb l’objectiu d’acostar els valors de la Unió Europea als escolars de la ciutat a través d’activitats divulgatives en les quals participaran cinc col·legis i tres centres de secundària. El regidor d’Internacionalització i Projectes Europeus, Eduardo Pérez Arribas, i la regidora de Participació Ciutadana i Proximitat, Miriam Caravaca, han presentat hui les jornades Eurocamp 2021, en les quals prendran part prop de 900 alumnes i alumnes a través d’accions lúdiques i divulgatives per a “formar als joves sobre el que significa pertànyer a la Unió Europea”, segons ha explicat Pérez Arribas.

Miriam Caravaca ha indicat que les activitats de Eurocamp Vila-real 2021 es desenvoluparan durant aquesta setmana en els col·legis Escultor Ortells, Pascual Nácher, Angelina Abad, Botànic Calduch i Fundació Flors. De manera lúdica, es treballaran diferents continguts perquè els escolars coneguen els països membres de la UE, així com els objectius de desenvolupament sostenible. D’altra banda, aquest divendres 26 de novembre, alumnes de 3r i 4t d’ESO dels instituts Francesc Tàrrega, Broch i Llop i Fundació Flors assistiran a una xarrada col·loqui amb l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez Piñeiro; l’alcalde de Vila-real i president de la delegació espanyola en el Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa, José Benlloch, i Iker Martín, membre de l’associació de joves Equipo Europa.

El regidor de Projectes Europeus ha detallat que Eurocamp 2021 naix de “la conjunció de dues vocacions europeistes”. D’una banda, Presidència de la Generalitat Valenciana va llançar una línia de subvencions dirigides als ajuntaments per a difondre la idea i els valors d’Europa entre els escolars. D’altra banda, aquesta activitat “també representa la vocació europeista de l’Ajuntament de Vila-real, l’alcalde del qual ha sigut triat per a presidir la delegació espanyola en el Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa, un càrrec que ha acceptat ostentar amb el convenciment del paper clau que exercirà Europa en la transformació i reconstrucció dels països després de la crisi per la covid-19, així com de la importància del municipalisme per a la construcció del projecte europeu”. D’aquesta manera, Eurocamp té com a principal finalitat reforçar el sentiment de pertinença a la Unió Europa entre els joves perquè “Europa és garantia de benestar, igualtat, tolerància i llibertat” i “a través del projecte europeu podem treballar per a aconseguir unes ciutats més sostenibles, innovadores, inclusives i modernes”, conclou el regidor de Projectes Europeus, qui recorda que la seua regidoria té com a missió “donar suport a les iniciatives en matèria de projectes europeus en les quals participen els centres educatius de la ciutat, així com qualsevol altra acció que fomente el sentiment de pertinença i els valors europeus”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari