Vila-real posa en marxa un projecte educatiu per a facilitar la conciliació familiar

Vila-real posa en marxa un projecte educatiu per a facilitar la conciliació familiar
16/03/2021 -

La regidora d’Educació, Aida Beteta, ha presentat hui les activitats educatives complementàries impulsades des de l’Ajuntament per a l’alumnat de 3 a 18 anys i que es duen a terme gràcies a haver aconseguit una subvenció de la Conselleria d’Educació de 88.189 euros. Aquest projecte educatiu es presenta com una segona fase del projecte Educavila Diveraprén que la regidoria va llançar ara fa un any per a oferir activitats complementàries als escolars durant el confinament. Ara, aquesta nova iniciativa té com a finalitats principals facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar així com compensar els efectes negatius del confinament i les restriccions per la pandèmia de covid-19 en l’alumnat.

Les activitats, que tenen com a eixos centrals l’activitat física, el reforç educatiu, la salut i el benestar, la naturalesa i les noves tecnologies, es desenvoluparan durant els mesos d’abril, maig i juny, tal com ha explicat la regidora. Durant el mes d’abril s’han programat activitats de robòtica, multidisciplinàries, tallers d’escola viva, activitats amb l’entitat XiCaEs -que atén xiquets i xiquetes amb capacitats especials- i el projecte d’oci juvenil alternatiu A On? En els mesos de maig i juny es faran altres propostes relacionades amb la nutrició i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Les primeres activitats estan programades del 6 al 9 d’abril. D’una banda, es realitzaran tallers de robòtica dirigits a alumnat de 6 a 16 anys, en horari de 9.00 a 13.00 hores. S’han previst un total de 200 places i es duran a terme en el col·legi Pintor Gimeno Barón, la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) i l’Espai Jove. En les mateixes dates també s’oferiran activitats multidisciplinàries per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys, que segurament es desenvoluparan en dos centres educatius, per a les quals hi haurà un total de 100 places. Respecte als tallers d’escola viva, es desenvoluparan en l’espai Naturalment situat en l’avinguda França, també del 6 al 9 d’abril, de 10.00 a 13.00 hores.

La preinscripció per a totes les activitats es podrà realitzar del 18 al 25 de març a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Vila-real (www.vila-real.es) i el 26 de març es durà a terme un sorteig per a assignar les places. Totes les activitats i tallers es realitzaran seguint els protocols de prevenció per a la contenció de la pandèmia de covid-19, en grups limitats i amb les corresponents mesures d’higiene.

Aida Beteta ha destacat la importància d’aquest projecte educatiu complementari com una manera de “continuar avançant i apostant per una educació de qualitat, de la mà de tota la comunitat educativa de Vila-real, i sempre tenint com a protagonistes als nostres xiquets i xiquetes, que són el més important per a nosaltres”.

Finalment, Beteta també ha recordat altres mesures impulsades per l’Ajuntament en aquest curs per a ajudar a garantir la seguretat a les aules i facilitar el retorn físic a l’escola, com la inversió de 131.000 euros en manteniment, l’ampliació del contracte de neteja i desinfecció dels centres educatius, l’acord amb dues empreses locals per al subministrament de gel hidroalcohòlic, paper i dispensadors en els col·legis, o la incorporació de conserges i personal auxiliar a través del pla d’ocupació de la Generalitat ECOVID 2020, Avalem Experiència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari