Vila-real reactivarà la urbanització del clúster de la innovació ceràmica per a atraure inversió industrial

Tots els partits recolzen l’exposició pública de la modificació dels documents base de l’antic PAI de la carretera d’Onda per a reprendre el projecte d’urbanització valorat en 44,5 milions d’euros

Vila-real reactivarà la urbanització del clúster de la innovació ceràmica per a atraure inversió industrial
14/10/2021 -

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals l’exposició pública de la modificació dels documents base del PAI de la zona industrial al voltant de la CV-20, antic PAI de la carretera d’Onda, amb l’objectiu de reactivar la urbanització d’aquest clúster de la innovació ceràmica. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha explicat que l’aprovació d’aquest tràmit urbanístic suposa un pas fonamental en l’impuls a la nova Vila-real del segle XXI i el fruit de deu anys d’intens treball dels departaments municipals per a reprendre aquest PAI aprovat en 1999, que va quedar paralitzat en 2008 a causa de la crisi amb només un 34,4% d’obres executades.

La modificació del projecte s’exposarà al públic durant 30 dies per a la presentació d’al·legacions, primer pas per a reprendre les obres d’urbanització, valorades en 44,5 milions d’euros, i reactivar el PAI reconvertit en un polígon del clúster de la innovació ceràmica per a donar resposta a les necessitats del teixit industrial de Vila-real i afavorir la implantació de noves empreses. L’antic PAI de la carretera d’Onda es va aprovar en Ple el 20 de desembre de 1999, amb una afectació inicial de 2.780.866 metres quadrats de superfície i entorn de 450 propietaris. Les obres van començar però van quedar paralitzades una dècada després per la crisi. “En 2011 ens trobem un PAI parat, ple de problemàtiques de tota mena i amb molts propietaris afectats que havien de fer front a quantiosos avals però no tenien els seus terrenys urbanitzats”, recorda Obiol. Ara, el consistori avança cap a la reactivació del projecte amb la informació pública de la modificació dels documents essencials del PAI: conveni urbanístic, el projecte d’urbanització, la retaxació de càrregues i el conveni econòmic de finançament de les quotes municipals.

L’alcalde, José Benlloch, ha agraït la unanimitat i ha recalcat que “estem davant un dels projectes urbanístics més importants que hem desbloquejat en aquests 10 anys”, que a més renaix amb una vocació sostenible i d’eficiència energètica. El primer edil ha recordat que, durant l’última dècada, malgrat la paralització del PAI, “hem donat respostes puntuals a les necessitats de les empreses i hem aconseguit que no es vaja cap indústria d’aquest PAI i fins i tot s’han instal·lat noves i s’han ampliat moltes”. Benlloch ha citat exemples com la seu central del grup Pamesa-Argenta, empreses de Porcelanosa Grupo o les instal·lacions de Frutínter, entre altres.

“Però no ens conformem a donar resposta a necessitats puntuals; en la nova Vila-real del segle XXI volem que hi haja espai per a instal·lar més empreses i fomentar la diversificació econòmica”, ha subratllat, al mateix temps que ha destacat que la reactivació del PAI del clúster de la innovació ceràmica “no hauria sigut possible sense la voluntat de col·laboració i diàleg del grup empresarial Simetria, que ha fet un gran esforç per a fer realitat aquesta inversió històrica”.

D’altra banda, el Ple ha aprovat també per unanimitat l’exposició al públic durant 45 dies de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per al canvi d’ús del solar en el qual se situarà la nova comissaria de la Policia Nacional. D’aquesta manera, la qualificació del terreny, que actualment és aparcament en superfície, passarà a ser equipament comunitari per a forces de seguretat, pas previ a la cessió del terreny al Ministeri de l’Interior per a la construcció de les noves dependències policials. La parcel·la afectada, situada entre les avingudes Matilde Salvador i Europa, compta amb una superfície de 5.500 metres quadrats, dels quals es podrà edificar en 3.100 metres. El regidor de Territori ha apuntat que el resultat serà la construcció d’una “nova comissaria amb vocació comarcal, ben situada, en definitiva unes instal·lacions més dignes per a la Policia Nacional de Vila-real”. L’alcalde ha afirmat que es tracta d'”un altre projecte imprescindible per a la nova Vila-real del segle XXI” per al qual el Ministeri de l’Interior compta amb més de 7 milions d’euros de consignació prevista i “ens consta que s’està donant celeritat i prioritat a la redacció del projecte”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari