Vila-real recupera la normalitat en la seua Setmana Santa d'interés turístic autonòmic

La programació manté les processons i actes centrals, entre els quals estarà també Laquima Vere

Vila-real recupera la normalitat en la seua Setmana Santa d'interés turístic autonòmic
14/03/2022 -

La programació de la Setmana Santa de Vila-real, declarada d’interés turístic autonòmic des de 2020, torna a la normalitat després de tres edicions atípiques -en 2019 es van suspendre les processons i actes a l’aire lliure per la pluja, i en 2020 i 2021 es va celebrar amb moltes restriccions per la pandèmia-. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presentat hui la Setmana Santa de 2022 acompanyat pel president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz, i el regidor de Turisme, Diego A. Vila. La programació manté les processons i actes centrals, entre els quals estarà també Laquima Vere, la representació musical de la Passió, un espectacle singular pel qual tant l’Ajuntament com la Junta Central de Setmana Santa aposten per la seua potència artística i turística per a Vila-real, encara que enguany canviarà de dia.

La Setmana Santa local, una de les més antigues de la Comunitat Valenciana, ja que els seus orígens es remunten a mitjan segle XVI, tornarà a comptar amb les celebracions més tradicionals com les processons de Dimecres i Divendres Sant o la processó de la Trobada. El Pregó de la Setmana Santa se celebrarà el dia 1 d’abril, amb el periodista i director de COPE, Raúl Puchol, com a pregoner. Així mateix, tal com ha destacat l’alcalde, també se celebraran actes que “la Junta Central de Setmana Santa ha anat introduint en els últims anys per a innovar, sempre des del respecte a la tradició” com el Pregó Musical, la processó infantil de la Confraria de Santa María Magdalena, o la Processó del Silenci de la Confraria de Crist de l’Hospital, entre altres.
“Després de quasi quatre anys sense poder celebrar amb normalitat la nostra Setmana Santa, el fet de presentar hui el programa d’actes significa que estem superant la pandèmia i per fi podem recuperar-la de manera íntegra, per primera vegada des de la declaració de festa d’interés turístic autonòmic; per a Vila-real, poder celebrar la Setmana Santa no sols és important des del punt de vista de la fe sinó també una oportunitat per a estimular l’economia i generar il·lusió després de tants mesos de dificultats”, remarca l’alcalde, qui ha agraït el treball de la Junta Central de Setmana Santa i les confraries i germanors.

A més, Benlloch ha anunciat que finalment també es representarà l’espectacle Laquima Vere, encara que no apareix en el programa de Setmana Santa perquè la seua celebració ha estat en l’aire fins a l’últim moment, per la situació sanitària i també per la situació econòmica municipal. “Finalment, després d’una profunda reflexió hem decidit que era important mantenir una representació musical amb tanta potència a nivell artístic i turístic, que contribueix a fer única la nostra Setmana Santa”, ha explicat Benlloch. L’alcalde ha demanat disculpes tant a la Junta Central de Setmana Santa com al director de l’espectacle, Alfredo Sanz, perquè “sabem que queda ja poc marge de temps, però hem estat valorant la situació fins a l’últim moment i finalment hem vist que, amb la millora de la situació sanitària, i gràcies a la implicació dels patrocinadors privats, no podem deixar de celebrar un esdeveniment tan innovador i tan nostre”. Com novetat, la representació de Laquima Vere canvia de dia, i se celebrarà el dissabte 9 d’abril a les 22.30 hores, en lloc del Dijous Sant.

El president de la Junta Central de Setmana Santa ha detallat tots els actes i ha confiat que “enguany es puguen tornar a celebrar com tradicionalment s’ha fet”. Aquest cap de setmana, els dies 26 i 27 de març, la ciutat ja es retrobarà amb el Pregó Musical, que en la seua 12a edició comptarà amb bandes de les localitats de Dolores, Manises, Sagunt i Gandia, a més de l’Agrupació Musical Verge de Gràcia de Vila-real.

Diego A. Vila ha agraït el treball de la Junta Central de Setmana Santa i les deu confraries i germanors que la conformen, “i que durant la pandèmia han fet un gran esforç per a mantindre viva la tradició, malgrat totes les dificultats”. Vila ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament per a “continuar posant en relleu la singularitat de la Setmana Santa i també la riquesa del nostre patrimoni, amb les imatges de les diferents confraries, com a part de la nostra cultura i la nostra identitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari