Vila-real recupera Sant Antoni amb mesures anticovid, missa a l'ermita i el repartiment de panets

Vila-real recupera Sant Antoni amb mesures anticovid, missa a l'ermita i el repartiment de panets
14/01/2022 -

El dilluns 17 de gener se celebrarà a l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia la tradicional festivitat de Sant Antoni de Vila-real 2022, amb una missa a les 13.00 hores i posterior repartiment de 1.300 panets beneïts. La jornada, organitzada per la Regidoria de Tradicions, comptarà amb la presència de la corporació municipal i estarà presidida per l’alcalde, José Benlloch.

Després de la suspensió de l’acte en 2021 per la situació sanitària, enguany es reprén la festivitat de Sant Antoni, amb l’aplicació de les mesures anticovid vigents, donant així continuïtat a una tradició de gran arrelament a la ciutat. “Sabem, per tradició popular, que la missa i benedicció dels panets es feia a l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia i l’any 1483 està documentada la presència en una de les coves del Millars d’un frare de Sant Antoni; pot ser que s’ha de buscar ací l’origen de la devoció al sant a Vila-real, suposició que se sustenta a més per la proximitat del bovalar, lloc on es guardava el bestiar antigament”, explica la regidora de Tradicions, Noelia Samblás.

“Per a celebrar aquesta data tan destacada per a la nostra identitat com a poble, es repartiran uns 1.300 panets dels quals 50 seran sense glútens”, assenyala Samblás. Els panets es repartiran entre els assistents a la festa del Termet i entre els usuaris de les residències d’ancians de Vila-real. La responsable de Tradicions recorda també la importància de complir les mesures de seguretat enfront del virus, mantenint la distància de seguretat i portant la màscara correctament col·locada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari