Vila-real reforça l'aliança social a través de tres nous convenis amb entitats que treballen per una ciutat més inclusiva

Vila-real reforça l'aliança social a través de tres nous convenis amb entitats que treballen per una ciutat més inclusiva
08/12/2021 -

L’Ajuntament continua teixint l’aliança que durant els últims deu anys ha servit perquè el suport social arribe a tots els col·lectius que el necessiten i per a fer de Vila-real una ciutat més inclusiva. Seguint aquest full de ruta, la Regidoria de Serveis Socials ultima tres nous convenis de l’àmbit social que “ajudaran al fet que moltes més persones tinguen oportunitats d’integrar-se i de viure sense barreres”. La primera tinenta d’alcalde i regidora de l’àrea, Silvia Gómez, ha detallat que en el pressupost de 2022, a més dels acords que ja té subscrits en aquest moment el consistori amb entitats socials i ONG, s’incorporaran tres nous convenis amb l’Associació de Persones Sordes de Vila-real (Apesovil), la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe) i l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar (Avaf).

El conveni amb Apesovil suposarà una aportació municipal de 10.000 euros amb la finalitat de desenvolupar programes socials d’informació i assessorament i acompanyament de les persones amb discapacitat auditiva, per a aconseguir la millora de la seua qualitat de vida i la seua plena inclusió. En aquest sentit, una de les millores en les quals treballarà l’Ajuntament de la mà d’Apesovil serà poder comptar amb un servei d’intèrpret de llenguatge de signes per a esdeveniments i actes municipals, de manera que les persones puguen seguir el desenvolupament dels mateixos sense dificultats.

A través de l’acord amb Avaf, l’Ajuntament pretén impulsar la col·laboració amb l’acolliment familiar i potenciar la participació ciutadana, coordinant persones, esforços i activitats de tots els implicats en el projecte de família d’acolliment. El conveni tindrà una quantia de 8.000 euros.

Finalment, el consistori també signarà un acord de col·laboració amb Cocemfe per a dur a terme activitats consistents en la intervenció social, educativa i de formació per a persones amb discapacitat funcional. Aquest conveni ascendirà a 5.000 euros.

Silvia Gómez ha explicat que les quanties econòmiques s’inclouran en el pressupost de 2022. Cal recordar que una part important de la dotació econòmica de la Regidoria de Serveis Socials es destina de manera directa, a través de subvencions i convenis, a les entitats socials. A aquest capítol d’aliança amb la societat civil, el Departament de Serveis Socials destina prop d’un milió d’euros, distribuïts entre més de 40 entitats i ONG. En concret, el pressupost per a entitats socials s’ha multiplicat per tres en els últims deu anys, passant de 269.000 en 2011 a 972.000 euros en 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari