Vila-real reforça el suport a Càritas amb un conveni de 30.000 euros en 2021 que consolida la seua labor social davant la pandèmia

L’entitat presenta la seua memòria de 2020, en la qual destaca el repartiment de prop de 50.000 racions de menjar preparat i més de 2.500 lliuraments d’altres aliments

Vila-real reforça el suport a Càritas amb un conveni de 30.000 euros en 2021 que consolida la seua labor social davant la pandèmia
17/06/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real manté i reforça el suport econòmic municipal a Càritas Interparroquial en el marc de l’aliança social del consistori amb les entitats que atenen les persones en situació de vulnerabilitat i la labor de la qual s’ha incrementat de manera important arran de la crisi econòmica per la pandèmia. El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha acompanyat hui a la directora de Càritas Interparroquial de Vila-real, Carmen Miralles, en la presentació de la memòria social de 2020, un any marcat per la crisi sanitària.

Escorihuela ha agraït la tasca que duu a terme l’entitat per a ajudar a les famílies en situació de vulnerabilitat i ha destacat que en el pressupost de 2021, l’Ajuntament ha consolidat l’increment del conveni amb Càritas Interparroquial, que en 2020 va passar de 21.000 a 30.000 euros, per a reforçar l’acció social durant la pandèmia. Els comptes municipals de 2021 contemplen ja directament una aportació de 30.000 euros per a Càritas, una decisió que “compta amb el suport de tots els grups polítics de l’Ajuntament, perquè sabem que la labor de Càritas és fonamental per a fer de Vila-real una ciutat cada dia més inclusiva i amb més oportunitats per a totes les persones”.

La directora de Càritas Interparroquial de Vila-real, Carmen Miralles, ha recordat que durant els moments més durs de la crisi sanitària “moltes famílies que es van quedar en situació d’atur van acudir en Càritas per a cobrir les seues necessitats bàsiques, davant els retards en el cobrament de les prestacions”. En aquest sentit, Miralles ha destacat la tasca que durant 2020 es va realitzar per al repartiment del servei d’àpats social. “Gràcies a la col·laboració del Villarreal CF, l’Ajuntament, i altres institucions i empreses de la província, vam repartir 2.000 racions setmanals de menjar preparat, fins a arribar a prop de 50.000 racions durant tot l’any”, ha detallat la directora de Càritas. Respecte al repartiment d’altres aliments, durant l’any passat es van realitzar un total de 2.592 lliuraments a 281 famílies, la qual cosa suposa 881 persones ateses.

Càritas Interparroquial realitza una labor d’acompanyament integral a famílies necessitades, de les quals el 50% són de nacionalitat espanyola, entre el 35% i el 40% són de nacionalitat marroquina, seguides de famílies veneçolanes i, en menor mesura, colombianes i romaneses. Segons la memòria de Càritas, el perfil de les persones que acudeixen als serveis d’acolliment a famílies són parelles amb fills, famílies monoparentals (la majoria dones), persones soles, sense estudis o estudis primaris, sense ingressos o amb ingressos insuficients o percebent pensions no contributives. L’entitat els ofereix ajudes per a cobrir necessitats bàsiques, com a aliments o roba; pagament de subministraments o lloguer d’habitatge; suport a la salut o a l’educació; ajuda per a la tramitació de documents o transport.

Respecte a les classes de castellà i les classes de reforç per als menors de famílies vulnerables, Miralles ha explicat que durant 2020 es van haver de suspendre a causa de la pandèmia, però la previsió és poder-les reprendre a partir de setembre. La directora de Càritas ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-real, així com de totes les famílies que ajuden a sufragar la tasca de l’entitat, i ha fet una crida al voluntariat jove, perquè “molts dels nostres voluntaris són persones majors que a causa de la pandèmia han hagut de quedar-se a casa i necessitem gent més jove per a prendre el relleu en el voluntariat i poder continuar amb activitats com les classes de reforç”. Càritas Interparroquial compta amb 16 voluntaris, als quals se sumen altres 25 repartits en les Càritas de les parròquies de Sant Jaume, Santa Isabel, Santa Sofia i els Sants Evangelistes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari