Vila-real reforça la col·laboració amb Creu Roja amb 150.000 euros en 2021 i l'adequació de la nova seu de l'entitat

Vila-real reforça la col·laboració amb Creu Roja amb 150.000 euros en 2021 i l'adequació de la nova seu de l'entitat
08/11/2020 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, s’han reunit amb la presidenta de Creu Roja Vila-real, Carmen Galindo, per a avaluar els diferents programes i projectes en marxa de l’entitat. Entre ells, la posada en funcionament de la nova seu de l’agrupació, prevista per a l’estiu, o l’ampliació del conveni de col·laboració a 150.000 euros en l’exercici 2021 per a continuar implementant els seus programes socials.

El procés d’adjudicació de la segona fase de les obres per a convertir l’antiga Estacioneta de la Panderola en la seu central de Creu Roja Vila-real està en la seua recta final, amb set propostes presentades i un pressupost de licitació de 136.000 euros. “Amb aquestes actuacions, completarem les obres de condicionament de l’edifici municipal per a dotar a Creu Roja Vila-real d’una seu en condicions per a poder gestionar tots els programes socials que desenvolupen en l’actualitat i que s’han incrementat de manera exponencial en els últims anys, en el marc de l’aliança amb la societat impulsada pel govern local”, assenyala Benlloch, qui valora que, després d’aquesta segona fase, la inversió municipal per a la nova seu de Creu Roja rondarà els 300.000 euros.

Aquesta quantitat se suma a la injecció econòmica que anualment aporta el consistori a través del conveni de col·laboració, que enguany s’ha vist reforçat substancialment amb motiu de la pandèmia de la covid-19. “La labor que desenvolupa Creu Roja a Vila-real és fonamental, més encara en aquestes circumstàncies tan excepcionals. Per això, enguany el suport a l’entitat s’ha reforçat amb 80.000 euros, que se sumen als 140.000 euros del conveni de 2020”, recorda l’alcalde. Amb l’objectiu de continuar reforçant el suport a l’entitat social, a més, el primer edil avança que el conveni del pròxim exercici s’incrementarà fins als 150.000 euros.

“Són molts els programes que Creu Roja Vila-real té actius en aquests moments i la seua labor ha sigut fonamental per a fer front a les conseqüències de la covid-19 i atendre els col·lectius més necessitats. Per això, continuem reforçant el nostre compromís amb l’entitat i teixint la xarxa d’aliances amb les nostres associacions socials que ens ha permés donar una millor resposta a la crisi”, valora el regidor de Serveis Socials. Entre els programes que desenvolupa Creu Roja Vila-real, amb uns mil socis i més de 500 voluntaris, destaquen els plans d’integració social de col·lectius vulnerables, atenció a migrants i a refugiats, programes de teleassistència i d’atenció a majors o persones amb discapacitat, a més d’actuació en emergències.

“Tots aquests programes han convertit a Creu Roja en una entitat referent per a atendre els col·lectius més vulnerables, amb una activitat en creixement constant que requereix comptar amb unes infraestructures en les millors condicions per a prestar la millor atenció social”, conclou Benlloch. Per aquest motiu, la segona fase de remodelació de l’Estacioneta es va incloure en el Pla d’impuls i priorització de projectes pendents derivat de la crisi sanitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari