Vila-real reforça la neteja del Termet amb una brigada permanent de Serveis Públics en el paratge

Vila-real reforça la neteja del Termet amb una brigada permanent de Serveis Públics en el paratge
22/08/2020 -

La neteja i condicionament del paratge del Termet és un dels eixos del Pla de xoc de Serveis Públics per la COVID-19 activat per l’Ajuntament de Vila-real amb l’objectiu que la ciutat estiga en les millors condicions possibles per a l’inici de curs i el retorn a la nova normalitat a partir de setembre. Des de fa setmanes una brigada de cinc operaris i operàries està dedicada exclusivament a la posada a punt d’aquest espai natural, principal pulmó verd de la ciutat i un punt de referència per a l’oci i la pràctica de l’esport, sobretot durant l’estiu. En aquest moment la brigada està formada pels treballadors i treballadores contractats per l’Ajuntament a través del programa d’ocupació de l’atur agrari però la previsió és que a partir d’octubre, quan finalitza aquest pla, el departament de Serveis Públics mantinga un reforç estable per al paratge. El programa de l’atur agrari beneficia enguany un total de 37 persones desocupades del sector agrícola -32 operaris i 5 capatassos- que s’han incorporat als Serveis Públics des del 3 d’agost fins al 30 de setembre. La contractació, amb un pressupost global de 121.296 euros, compta amb una subvenció del Servei Públic d’Ocupació del Govern d’Espanya, en col·laboració amb l’Ajuntament.

El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, subratlla el “esforç que a través d’aquest pla de xoc estem fent perquè els diferents espais de la ciutat estiguen en les millors condicions, donant també una oportunitat laboral a persones desocupades que estan fent una gran tasca”. Al mateix temps recorda que “també és imprescindible que la ciutadania actue de manera responsable i respectuosa amb el nostre entorn. El Termet és un paratge per a l’oci i l’esport que volem que els nostres veïns i veïnes gaudisquen, però és necessari fer una crida a la responsabilitat per a acabar amb les actituds incíviques d’uns pocs que danyen aquest entorn”.

Les tasques que en aquests moments s’estan realitzant en tot el paratge abasten treballs de jardineria i neteja. Així, la brigada permanent duu a terme neteja d’escocells, desbrossaments i treballs de poda tant en la zona de pineda com a l’entorn de la piscina i la platja del riu.

Així mateix, quant a la neteja d’edificis i del paratge, d’una banda s’ha escomés una neteja especial de l’alberg per a condicionar-lo en cas que siga necessari el seu ús, ja que de moment l’equip de govern ha ajornat la reforma de l’immoble per a redefinir el projecte. La resta d’espais municipals que conformen el recinte de l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia com són la Sala dels Cavallerisses, la sala d’actes i la capella es netegen setmanalment.

D’altra banda, en el paratge, diàriament es retiren els residus la zona de la pineda i la platja del riu, buidant les papereres i contenidors. A més, l’empresa concessionària del servei de neteja també realitza aigualejos amb una cuba els dilluns i els divendres a l’esplanada de l’ermita i una hidronetejadora actua en les zones de difícil accés. A més, una màquina agranadora elimina les fulles dels arbres tant a l’esplanada com a l’entorn del Molí els dilluns, dimecres i divendres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari