Vila-real rehabilita dependències del Termet per a millorar els serveis i ampliar els usos del paratge

arxiu

Vila-real rehabilita dependències del Termet per a millorar els serveis i ampliar els usos del paratge
03/05/2022 -

L’Ajuntament de Vila-real treballa en una nova fase del Pla de millora contínua del Termet que, a més dels treballs de jardineria i manteniment del paratge, inclouran la rehabilitació de dependències ara en desús perquè puguen donar servei als usuaris d’aquest pulmó verd de la ciutat. Concretament, la Regidoria de Serveis Públics destinarà prop de 60.000 euros a la rehabilitació de les antigues instal·lacions de Protecció Civil, situades en la part sud de la pineda, en la zona més pròxima a l’àrea de jocs infantils. El regidor responsable de l’àrea, Xus Madrigal, detalla que aquest projecte “busca donar un nou ús a un espai que en l’actualitat està deteriorat pel pas del temps i no presta cap mena de servei des de fa anys”.

La rehabilitació, valorada en 59.776 euros, contempla habilitar dos banys, a més d’una sala poli funcional i un magatzem que utilitzaran els operaris de Serveis Públics. Per a això se substituirà per complet la coberta de l’immoble i s’adequarà l’edificació, “aprofitant aquest espai perquè els usuaris del paratge puguen comptar amb millors serveis”. En aquest sentit, Madrigal remarca que aquestes dependències estan a escassos metres de la zona de jocs infantils, “una àrea del Termet que és utilitzada per desenes de famílies cada cap de setmana i en períodes vacacionals, i per aquest motiu hem decidit instal·lar també banys en aquest punt, i que d’aquesta manera no hagen de desplaçar-se fins a l’edifici del Centre de Natura”.

El responsable de Serveis Públics recorda que aquest projecte, que es finançarà amb càrrec als romanents que en breu s’incorporaran al pressupost, se suma a altres actuacions que durant els últims mesos ha dut a terme el seu departament; així les coses, s’han realitzat millores de jardineria, però també de reposició i reparació de taulells en l’escalinata i en els bancs de l’entorn de l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia; en breu també es procedirà al repintat dels jocs infantils i a la reposició d’arena perquè els més xicotets puguen gaudir d’aquesta zona en millors condicions.

“L’entorn natural de l’ermita és el nostre pulmó verd, un espai per a l’esplai, l’esport, les tradicions i la cultura que utilitzen milers de vila-realencs i vila-realenques i per això des de l’equip de govern treballem des de fa quasi cinc anys en un pla de millora contínua”, recorda Madrigal. Durant aquest 2022, Serveis Públics també escometrà el projecte per a la modernització del reg en el paratge, que completarà la renovació del sistema d’aspersió en tot l’enclavament, amb una inversió de més de 64.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari