Vila-real reimpulsa i centralitza l'estratègia d'innovació amb una nova seu de la regidoria en el Viver d'Empreses I

Vila-real reimpulsa i centralitza l'estratègia d'innovació amb una nova seu de la regidoria en el Viver d'Empreses I
18/02/2022 -

La Regidoria de Ciència, Innovació i Universitats compta amb un una nova seu en el Viver d’Empreses I des d’on l’Ajuntament vol donar un nou impuls a l’estratègia de generació d’un ecosistema innovador a la ciutat que redunde en creació d’oportunitats, ocupació, economia i benestar. L’alcalde, José Benlloch, i el regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez Arribas, han presentat hui aquesta nova seu i han desgranat els principals eixos del pla de treball per als pròxims mesos.

L’alcalde ha recordat la trajectòria recorreguda des de 2011, quan per primera vegada la ciutat va obtindre la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació –revalidada en dues ocasions més-, i ha subratllat que “la pandèmia ens ha frenat, però no ens ha parat, hem continuat treballant per a estar més preparats ara per a renàixer i perquè Vila-real consolide i amplie el seu lideratge en innovació”. En aquest sentit, ha anunciat un nou impuls a la Regidoria d’Innovació, que ara gestiona el regidor Eduardo Pérez Arribas, però que continuarà comptant amb la implicació directa de l’alcalde, amb una nova seu a la primera planta del Viver d’Empreses I, gràcies a l’acord de col·laboració que l’Ajuntament manté amb la Cambra de Comerç.

En aquest espai, que compta amb 19 despatxos i una sala de formació, amb una superfície total de quasi 800 metres quadrats, estan treballant ja quatre dels joves que el mes de desembre van entrar a formar part de la plantilla municipal a través del programa Empuju. A més, en el pressupost de 2022 també es contempla una plaça de tècnic de gestió per a l’àrea d’innovació. La Càtedra d’Innovació Ceràmica també està en procés de trasllat a aquest nou espai que serà “la casa dels emprenedors i els empresaris que vulguen presentar propostes innovadores, la casa on vinguen idees de projectes europeus i on les universitats treballen per a generar oportunitats”.

En aquest sentit, l’alcalde, qui també presideix la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, ha avançat alguns dels principals eixos de treball de la nova regidoria; el nou impuls del lideratge i col·laboració amb els organismes supramunicipals; la creació de l’Agència Local i el Consell Local d’Innovació; l’avaluació del treball realitzat en aquests 10 anys i la definició de les iniciatives de la Vila-real de 2030; la intensificació de la relació amb l’entramat econòmic innovador local; l’optimització de fons europeus Next Generation per a implementar polítiques potents d’innovació; i l’impuls a la innovació a l’Ajuntament per a avançar en el procés de modernització dels serveis administratius municipals.

El regidor d’Innovació ha posat en relleu el paper clau dels agents locals que treballen de la mà de l’Ajuntament per a promoure l’ecosistema innovador, com la Fundació Globalis, la Cambra de Comerç, la Fundació Caixa Rural i Efecte Vila-real, la Càtedra d’Innovació Ceràmica, la Càtedra de Mediació Policial i les universitats amb seu a Vila-real (UJI, UNED i UOC) i als quals el consistori injecta prop de 300.000 euros en convenis anuals en el marc de l’aliança amb la societat. Pérez Arribas ha remarcat que “volem que l’ecosistema local de la innovació siga cada vegada més ampli perquè els ajuntaments no podem ser aliens al procés d’innovació per al desenvolupament social i econòmic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari