Vila-real rellança la seua aposta per l'audiovisual amb VIST, el 24é Festival Internacional de Cinema de Vila-real

El festival repartirà 5.100 euros en premis als millors curts, que poden presentar-se fins al 15 de febrer

Vila-real rellança la seua aposta per l'audiovisual amb VIST, el 24é Festival Internacional de Cinema de Vila-real
23/01/2022 -

Vila-real estrena any amb una novetat en el panorama cultural. El Festival Internacional de Cinema de Vila-real assoleix la 24a edició amb nou nom, canvi de direcció, de marca i d’imatge. Així, Cineculpable passa a anomenar-se VIST que, malgrat les moltes novetats, mantindrà l’essència d’un esdeveniment que va arrancar en 1997 i que, durant aquest quart de segle, no ha deixat d’evolucionar i adaptar-se als constants canvis socials i tecnològics, “reinventant-se per a continuar fent de Vila-real una ciutat de cinema”.

“L’aposta pel cinema i pels realitzadors de la nostra terra és un senyal d’identitat indiscutible de Vila-real, avalada per la sòlida trajectòria d’un festival que s’ha convertit per dret propi en un referent en l’exhibició de cinema en format curt en l’àmbit nacional i fins i tot internacional. Quan es compleixen 25 anys de la primera edició del festival de curtmetratges de Vila-real, ha arribat el moment d’ampliar horitzons i redefinir el certamen, sense perdre la nostra essència”, valora la regidora de Joventut, Anna Vicens, qui ha volgut agrair a l’associació Sal de la Fila, que assumeix la direcció del renovat festival, i a Sonia de la Vega, anterior directora d’un dels esdeveniments capçalera de la marca Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments.

VIST, indica l’organització, “serà un punt de trobada entre públic i professionals, amb espai i temps per a la projecció de curtmetratges i altres activitats per a gaudir amb l’audiovisual i el cinema”. Respecte al nom, el nou director del certamen, Sergi Tellols, explica que des del primer moment van tindre clar que el certamen passaria a dir-se Festival Internacional de Cinema de Vila-real. “Per dues raons: perquè reivindiquem els curtmetratges com a cinema i perquè volem expandir les activitats del festival més enllà de les projeccions”, detalla. Així, es va arribar a VIST, fruit d’un treball conjunt entre diferents departaments. “No buscàvem només un nom, sinó un concepte global: nom, marca, imatge, to, colors… I VIST ens dona moltes possibilitats i ens vincula al món cinematogràfic, a l’audiovisual”, apunta.

Una de les principals variacions, més enllà de la denominació, és la data de celebració que s’avança de tardor a primavera (del 25 de març a l’1 d’abril) pel que el festival ja ha començat a rebre els primers curts que entraran a concurs a través de la plataforma festhome.com. Els efectes que la covid-19 ha tingut en el sector de la producció audiovisual i la impossibilitat d’implementar les noves idees per al festival al novembre van portar a l’organització a buscar una nova ubicació en el calendari.

Els interessats a presentar els seus treballs, realitzats amb posterioritat a l’1 de setembre de 2020 i que no podran superar els 20 minuts, tenen de termini fins al 15 de febrer. Com era habitual, i mantenint la mateixa denominació, VIST reserva una categoria –premi Manuel Villarreal– per a les peces de realitzadors nascuts o residents a Castelló, que hauran d’acreditar aquesta condició. VIST repartirà 5.100 euros en set categories: Millor Curtmetratge, 1.800 euros; Premi Manuel Villarreal (provincial), 1.200 €; Millor Curt en Valencià, 600 €; premi del públic, 600 €, millor Interpretació masculina, 300 €; millor Interpretació Femenina, 300 € i millor guió, 300 €. Tots els premiats rebran a més un trofeu commemoratiu.

“L’impuls al sector audiovisual, a la creació cinematogràfica i al talent dels nostres joves, en particular a la nostra província, continua sent el motor que dona sentit al Festival Internacional de Cinema de Vila-real. Per això, mantenim una important dotació de premis i una categoria especial per a les produccions de directors castellonencs”, conclou Vicens.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari