Vila-real destina 136.000 euros a culminar la remodelació de l'antiga estació de la Panderola com a seu de Creu Roja

Vila-real destina 136.000 euros a culminar la remodelació de l'antiga estació de la Panderola com a seu de Creu Roja
15/08/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real invertirà 136.016 euros en la reforma de l’antiga estació de la Panderola per al seu condicionament com a nova seu de Creu Roja. Una quantitat que se suma als prop de 50.000 euros destinats a la primera fase de remodelació del vell edifici i als 140.000 euros del conveni anual que el consistori manté amb l’entitat, reforçat aquest estiu a conseqüència de la crisi sanitària. “Creu Roja és un dels puntals del model d’aliança amb la societat que impulsem a Vila-real des de fa nou anys i que ens ha permés treballar, de la mà de les nostres entitats socials, per no deixar a ningú arrere en situacions tan crítiques com la pandèmia per la COVID-19 que estem encara vivint”, detalla Benlloch.

El projecte de redistribució dels espais en l’antiga ‘estacioneta’ ha rebut ofertes de set empreses i, una vegada adjudicat, comptarà amb un termini d’execució de tres mesos. L’actuació forma part del Pla d’impuls i priorització de projectes pendents, derivat de la crisi sanitària.

“Amb més de 15 programes socials actius, uns mil socis i més de 500 voluntaris, Creu Roja Vila-real és una entitat referent i fonamental per a donar resposta a les necessitats socials dels col·lectius més vulnerables. Per això, tota inversió que puguem realitzar revertirà en una millor atenció social a Vila-real i l’ajuda a les persones és una cosa que no pot esperar, més si cap en la situació que vivim ara”, argumenta l’alcalde. Benlloch recorda, a més, que la futura seu de Creu Roja tindrà un caràcter comarcal, reforçant d’aquesta manera la vocació de capitalitat de serveis de la ciutat.

Per aquests motius, l’any passat l’Ajuntament i Creu Roja van impulsar una primera fase de la reforma de l’antiga ‘estacioneta’ de la Panderola per a poder destinar el vell edifici, sense ús des del trasllat dels alumnes del col·legi Carlos Sarthou, a centralitzar els diferents programes socials que desenvolupa l’entitat. “El treball que desenvolupa l’equip i voluntaris de Creu Roja Vila-real ha anat creixent de manera exponencial en els últims anys, al compàs de l’aliança social que l’Ajuntament ha anat teixint amb les nostres entitats, de manera que la seua actual seu del carrer del Calvari és ja totalment insuficient per a poder atendre tota aquesta demanda. Per això, i perquè som conscients de la importantíssima labor que realitzen perquè Vila-real puga avançar sense deixar a ningú arrere, vam decidir cedir-los un espai públic, l’antiga estacioneta, pel seu caràcter d’interés general”, agrega. Entre els programes que desenvolupa Creu Roja Vila-real destaquen els plans d’integració social de col·lectius vulnerables, atenció a migrants i a refugiats, programes de teleassistència i d’atenció a majors o persones amb discapacitat, a més d’actuació en emergències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari