Vila-real restaura peces escultòriques dels seus jardins amb art urbà

Vila-real restaura peces escultòriques dels seus jardins amb art urbà
27/04/2022 -

Potenciar i restaurar l’art urbà que presideix algunes de les zones verdes de Vila-real. Amb aquest objectiu, la Regidoria de Serveis Públics de l’Ajuntament de Vila-real posa en marxa un pla de neteja i adequació de les peces escultòriques situades en jardins. Aquesta iniciativa, que comptarà també amb la col·laboració d’alguns dels autors de les obres, s’integra en el treball de millora contínua d’espais públics que duu a terme el departament dirigit pel regidor Xus Madrigal; al mateix temps, persegueix “posar en valor i potenciar el patrimoni d’art urbà que tenim als nostres jardins, moltes vegades desconegut per a la ciutadania”, tal com explica el mateix regidor.

L’edil relata que el projecte preveu diferents actuacions de millora en jardins, incloent-hi la restauració de les escultures que presideixen aquestes zones verdes. Una de les primeres que escometrà la Regidoria de Serveis Públics serà la restauració de l’escultura de Marcelo Díaz situada al jardí del carrer Encarnació, al costat del pavelló Sebastián Mora. El regidor Xus Madrigal ha realitzat una visita al parc acompanyat per l’escultor Marcelo Díaz, qui s’encarregarà personalment de reparar i restaurar la peça escultòrica, deteriorada pel pas del temps. De fet, el departament de Serveis Públics contactarà també amb els artistes autors d’altres escultures situades en jardins de la ciutat “perquè volem comptar amb la seua col·laboració i el seu criteri artístic a l’hora de dur a terme aquestes actuacions de millora”.

La segona fase d’aquest projecte consistirà en la col·locació de codis QR en cadascuna d’aquestes peces escultòriques perquè “qualsevol persona puga consultar la informació sobre l’obra i l’autor d’aquesta”. “A Vila-real comptem amb un patrimoni d’art urbà que hem anat ampliant al llarg dels anys gràcies a l’aportació d’artistes, molts d’ells de la nostra ciutat, que ens han ajudat a dissenyar un entorn urbà més amable i que posa l’art i la cultura a l’abast dels vila-realencs i vila-realenques”.
Cal recordar que la Regidoria de Serveis Públics treballa en un pla de millora de parcs que donarà continuïtat a les accions que en els últims mesos ha dut a terme el departament per al condicionament d’espais públics i zones verdes del nucli urbà. En el cas del jardí del pavelló Sebastián Mora, a més de la restauració de l’escultura, també es procedirà al trasllat de la zona de jocs infantils a un espai central de la plaça per a dotar-la d’una major seguretat, atés que “ara està situada a la cantonada del carrer Encarnació, molt prop de la calçada i de la zona de pas de vehicles”.

El pla de millora continuarà en diferents punts de la ciutat com la plaça de la Panderola. En aquest cas, SPV procedirà al repintat i arranjament de la locomotora i el vagó de l’antiga Panderola que presideix la plaça, amb la finalitat de posar en valor aquest monument que recorda l’antic tramvia que unia les poblacions de la Plana. A més, Madrigal subratlla que també s’està treballant en la instal·lació d’algun dispositiu d’informació, un codi QR o similar, per a facilitar imatges i dades històriques sobre la Panderola.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari