Vila-real reuneix les associacions per avançar en noves accions d'envelliment actiu i suport als majors

Vila-real reuneix les associacions per avançar en noves accions d'envelliment actiu i suport als majors
30/01/2022 -

La regidora de Reconeixement a les Persones Majors, Rosario Royo, s’ha reunit recentment amb diverses entitats de la ciutat que treballen en aquest àmbit, amb la intenció d’abordar noves accions encaminades a afavorir el benestar de la població més major i fomentar la col·laboració amb les agrupacions ciutadanes i entre elles. A la trobada, van assistir representants de l’Associació de Familiars d’Alzheimer, Creu Roja, associació de pensionistes La Murà, Acudim, Mestresses de casa, l’associació de jubilats El Prado, l’Associació de Veïns Sant Ferran, Associació Cultural El Bressol i l’Associació de Veïns Sant Miquel, a més de la nova directora del Centre Especialitzat en l’Atenció a Majors de Vila-real, Rosa María Más.

“La pandèmia ha suposat una època molt difícil per a tots, però especialment complicada per a la tercera edat. Per això, a través de la nova Regidoria de Reconeixement a les Persones Majors, volem ajudar-los a tornar a connectar amb Vila-real i avançar en qüestions que, arran de la pandèmia, havien quedat parades”, detalla Royo. “Partint del Pla Ciutat Amigable amb la Gent Gran, que va començar a elaborar-se en 2019, volem mantindre el compromís amb la gent gran col·laborant amb entitats ciutadanes per a poder implementar programes i activitats que garantisquen el benestar de la tercera edat”, agrega la regidora.

Per a això, Royo identifica tres línies de treball principals: les cures, la bretxa digital i la soledat. “Entenem que són els tres camps en els quals hem de centrar els nostres esforços, però volem fer-ho de la mà de les entitats i contrastar-los amb elles, perquè al final del que es tracta és que des de l’ajuntament estiguem al servei de la ciutadania”, afirma. En aquesta línia, Royo avança la intenció del departament de reprendre el Pla Ciutat Amigable amb la Gent Gran, un estudi sobre la població major i les seues necessitats que, amb l’esclat de la pandèmia en 2020, va quedar en pausa. “Les dades que es van recollir en aquell moment poden haver quedat obsolets, a causa de la multitud de canvis socials que Vila-real ha viscut després de l’arribada de la pandèmia. Per això, reprendrem el projecte i impulsarem un nou pla d’acció, de manera conjunta amb les nostres entitats, buscant afavorir l’envelliment actiu”, agrega.

Royo informa, a més, que les persones majors disposen d’un nou servei especialitzat d’atenció i informació, que es prestarà els divendres de 10.00 a 13.00 hores a la Casa dels Mundina. “En aquest servei s’atendrà la població en els problemes que puga tindre, des de demanar un certificat electrònic, aconseguir el passaport covid o qualsevol altra necessitat que ens plantegen, amb l’objectiu d’assegurar que la tercera edat tinga accés a tots els serveis sense cap tipus de traves”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari