Vila-real soluciona les deficiències del sostre del col·legi José Soriano

L’alcalde afirma que en tot moment s’ha garantit la seguretat de l’alumnat i destaca que la substitució de més de 2.200 metres quadrats de coberta garantirà que en el futur no tornen a produir-se problemes de goteres

Vila-real soluciona les deficiències del sostre del col·legi José Soriano
18/12/2019 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat hui les obres que s’estan duent a terme en el CEIP José Soriano per a substituir la totalitat de la coberta del centre, un edifici inaugurat el curs 2011-2012, que presenta greus problemes de goteres i filtracions. El projecte, que s’executa amb càrrec al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, permetrà donar una solució “seriosa i permanent” a un problema que afectava l’activitat del centre especialment en dies de pluja. Benlloch ha comprovat l’estat d’execució dels treballs, adjudicats per 180.000 euros a l’empresa Becsa, acompanyat per la directora del col·legi, Carmina Pitarch, així com per la subdirectora territorial de la Conselleria d’Educació, M. José Palmer, la regidora d’Educació, Aida Beteta, l’arquitecte municipal José Garfella i tècnics i responsables de l’empresa adjudicatària.

Benlloch ha lloat la labor educativa del col·legi José Soriano, “un centre de referència a la ciutat” i ha reconegut que “hem sigut testimonis de com ha patit aquest centre” a causa de les deficiències d’una obra executada fa només hui anys durant l’etapa del PP en la Generalitat Valenciana, a càrrec de l’empresa pública Ciegsa. L’alcalde ha subratllat que “des del primer dia hem tingut clar que no hi havia risc per a la seguretat i la salut dels xiquets i xiquetes” encara que també ha reconegut que “no podien seguir en aquesta situació, amb poals i problemes de goteres en els dies de pluja i sense poder utilitzar el menjador”. Davant aquesta situació “podíem haver optat per fer un pegat, però aquesta no era l’opció”, ha afegit el primer edil, qui ha insistit que “la prioritat era donar una solució seriosa i permanent”.

Per això, es va acordar incloure aquest projecte en el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana i l’obra, adjudicada per 180.000 euros a l’empresa Becsa, contempla la substitució de més de 2.200 metres quadrats de sostre “per a garantir que no hi haja més problemes en el futur”. Benlloch també ha incidit en què, en consens amb la comunitat educativa i l’equip directiu, s’ha decidit executar l’obra en diverses fases per a no perjudicar el desenvolupament de les classes. Els treballs van començar a principis d’aquest mes de desembre i tenen un termini de dos mesos.

L’alcalde ha demanat disculpes per si l’obra s’ha demorat més del que es preveu “per la lentitud de l’Administració” però ha remarcat que s’ha actuat sempre amb “responsabilitat”; també ha recordat que les deficiències en la construcció del col·legi no són l’única cosa que va deixar l’anterior govern del PP, ja que l’actual executiu local que lidera Benlloch ha hagut d’abonar més de 2 milions d’euros pels solars que ocupa el col·legi José Soriano, que el PP no va pagar en el seu moment. “Aquesta mateixa setmana hem pagat 1,2 milions d’euros a un dels propietaris”, ha assegurat l’alcalde, qui malgrat tot ha remarcat que “ara no és moment de crítiques sinó de continuar treballant i donar solucions”. En aquest sentit, José Benlloch ha posat en valor la implicació del govern autonòmic que presideix Ximo Puig, incloent-hi l’obra en el Pla Edificant.

Per part seua, la directora del col·legi, Carmina Pitarch, també ha agraït aquesta inversió perquè es tracta d’un projecte “imprescindible i urgent” i ha valorat sobretot la capacitat dels alumnes i alumnes, així com de les seues famílies, d’adaptar-se a les complicacions que les deficiències en el sostre del col·legi han ocasionat en els últims temps. La subdirectora territorial de la Conselleria d’Educació, M. José Palmer, ha traslladat el compromís de la Generalitat amb el desenvolupament dels projectes del Pla Edificant a Vila-real, mentre que, per part seua, la regidora d’Educació, Aida Beteta, s’ha mostrat “molt contenta” de poder fer realitat aquest projecte que suposa un important “repte” per a la seua Regidoria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari